Psalmet 2:1-12

  • Jehovai dhe i mirosuri i tij

    • Jehovai qesh me kombet (4)

    • Jehovai vë në fron mbretin e tij (6)

    • Nderoni birin (12)

2  Pse ziejnë kombet?Pse pëshpëritin* gjëra të kota popujt?+   Mbretërit e tokës ngrihene gjithë paria mblidhet* si një trup i vetëm+kundër Jehovait dhe të mirosurit të tij.*+   Ata thonë: «Të çlirohemi nga këta vargonje t’i heqim qafe litarët e tyre.»   Ai që e ka fronin në qiej, do të qeshë me ta,po, Jehovait do t’i duken qesharakë.   Atëherë ai do t’u flasë gjithë zemërim;me zemërimin e tij të zjarrtë do t’i tmerrojë e do t’u thotë:   «Unë vetë e kam vënë mbretin tim në fron,+në malin tim të shenjtë, në Sion.»+   Dekretin e Jehovait unë do të shpall, se ai më tha: «Ti je biri im,+ sot unë jam bërë ati yt.+   Veç m’i kërko, e unë do të t’i jap kombet si trashëgimidhe skajet e tokës si zotërim.+   Me një skeptër* të hekurt do t’i copëtosh,+si të ishin enë balte do t’i thërrmosh.»+ 10  Tani, o mbretër, veproni me mend! Pranoni ndreqjen,* o gjykatës të tokës! 11  Shërbejini Jehovait me nderim të thellë!* Gëzoni gjithnjë, me frikë dhe dridhma! 12  Nderoni* birin,+ që Perëndia* të mos indinjohet me jue të zhdukeni nga udha e drejtë,+sepse zemërimi i Tij mund të ndizet flakë në çast. Lum të gjithë ata që gjejnë strehë tek Ai!

Shënime në fund të faqes

Ose «bluajnë në mendje».
Ose «komploton».
Ose «Mesisë së tij; Krishtit të tij». Shih Fjalorthin, «Miros».
Ose «shkop mbretëror».
Ose «Vërjani veshin paralajmërimit».
Fjalë për fjalë «me frikë!» Shih Fjalorthin.
Fjalë për fjalë «Puthni».
Fjalë për fjalë «ai».