Materiale të reja

2022-07-02

SI PËRDOREN DHURIMET E TUA

Nuk dëgjojnë, por nuk janë lënë në harresë

Kemi video në mbi 100 gjuhë të shenjave. Si i prodhojmë dhe si i shpërndajmë ato?

2022-07-01

QËNDRONI VIGJILENTË!

Toka po rrënohet—Çfarë thotë Bibla?

Një varg nga Bibla zbulon tri gjëra për problemet e mjedisit që kërcënojnë planetin tonë.

2022-07-01

MARTESA DHE FAMILJA

Mësoje fëmijën ta përdorë në mënyrë të sigurt median sociale

Ndihmoje fëmijën tënd adoleshent të shmangë grackat.

2022-06-27

SHPJEGIM I VARGJEVE TË BIBLËS

Shpjegimi i Romakëve 12:12—«Të gëzuar në shpresë, të qëndrueshëm në shtrëngime, këmbëngulës në lutje.»

Si mund të qëndrojnë besnikë të krishterët pavarësisht nga përndjekjet dhe vështirësitë e tjera?

2022-06-24

HISTORI PERSONALE

Në Venezuelë i shërbejnë Jehovait në kohë të vështira

Vëllezërit e motrat në Venezuelë po ruajnë zellin në shërbim dhe janë «burim i madh ngushëllimi» për njëri-tjetrin.

2022-06-24

TË RINJTË PYESIN

Ti mund t’i mposhtësh ndjenjat e vetëvrasjes

Ja katër sugjerime praktike që mund të të ndihmojnë ta mposhtësh mendimin se nuk ia vlen më të jetosh.

2022-06-23

QËNDRONI VIGJILENTË!

Rritja e madhe e inflacionit në mbarë botën—Çfarë thotë Bibla?

Pse po përballemi me një pasiguri ekonomike kaq të madhe? Si mund të na ndihmojë Bibla?

2022-06-21

KULLA E ROJËS—BOTIMI PËR STUDIM

Shtator 2022

Ky numër përmban artikujt e studimit për periudhën 7 nëntor –4 dhjetor 2022.

2022-06-15

SI PËRDOREN DHURIMET E TUA

Sigurojnë ndihma në mes të një bote me «luftëra dhe lajme luftërash»

Si u janë dërguar ndihma vëllezërve në Ukrainë, në mes të luftës? Si ka ndikuar kjo tek ata?

2022-06-13

BIBLA TË NDRYSHON JETËN

Ata gjetën ‘margaritarin me vlerë të madhe’

Meri dhe Bjorni e gjetën të vërtetën për Mbretërinë në mënyra të ndryshme. Si ua ndryshoi jetën ajo?

2022-06-09

QËNDRONI VIGJILENTË!

Sulm me armë zjarri në shkollë—Çfarë thotë Bibla?

Pse ndodhin tragjedi të tilla? A do të marrë fund ndonjëherë dhuna?