Pyetje që bëhen më shpesh për Dëshmitarët e Jehovait

A besojnë Dëshmitarët e Jehovait te Dhiata e Vjetër?

A ka pjesë në Bibël që nuk janë të kohës? Mëso si nxjerrin dobi të krishterët nga tregime historike me vlerë dhe nga këshillat praktike në Shkrimet Hebraike.

Pse Dëshmitarët e Jehovait qëndrojnë asnjanës në politikë?

A përbëjnë ata kërcënim për sigurinë kombëtare?

Çfarë besojnë Dëshmitarët e Jehovait?

Lexo një përmbledhje të 15 bindjeve tona themelore.

A besojnë Dëshmitarët e Jehovait te Jezui?

Shqyrto pse besimi te Jezui është thelbësor për të krishterët e vërtetë.

A besojnë Dëshmitarët e Jehovait se vetëm ata kanë fenë e vërtetë?

A tha Jezui se ka shumë rrugë që të çojnë në shpëtim?

A mendojnë Dëshmitarët e Jehovait se janë të vetmit që do të shpëtojnë?

Bibla shpjegon se cilët kanë mundësinë të shpëtojnë.

A janë Dëshmitarët e Jehovait tolerantë ndaj feve të tjera?

Mëso si i identifikon toleranca të krishterët e vërtetë.

Pse Dëshmitarët e Jehovait nuk pranojnë transfuzione gjaku?

Ka shumë ide të gabuara e të zakonshme për Dëshmitarët e Jehovait dhe transfuzionet e gjakut. Mëso faktet për bindjet tona në këtë fushë.

A janë kundër vaksinimit Dëshmitarët e Jehovait?

Dy parime nga Bibla na ndihmojnë të marrim vendime personale lidhur me imunizimin.

A besojnë Dëshmitarët e Jehovait në kreacionizëm?

A e dije se disa ide kreacioniste bien ndesh me Biblën?

Çfarë mendojnë Dëshmitarët e Jehovait për shkencën?

A përputhen bindjet e tyre me zbulimet shkencore?

A besojnë Dëshmitarët e Jehovait te Dhiata e Vjetër?

A ka pjesë në Bibël që nuk janë të kohës? Mëso si nxjerrin dobi të krishterët nga tregime historike me vlerë dhe nga këshillat praktike në Shkrimet Hebraike.

Pse i kanë ndryshuar Dëshmitarët e Jehovait disa nga bindjet e tyre?

Nevoja për të ndryshuar nuk duhet të na habitë. Edhe në kohët biblike, në disa raste adhuruesit e Perëndisë duhej ta ndreqnin pikëpamjen.

Pse Dëshmitarët e Jehovait nuk e përdorin kryqin në adhurim?

Megjithëse jemi të krishterë, nuk e përdorim kryqin në adhurim. Pse jo?

Ç’mendojnë Dëshmitarët e Jehovait për bashkëpunimin mes feve?

Nga cilat mësime biblike drejtohen për t’iu përgjigjur kësaj pyetjeje?

Si i përdorin Dëshmitarët e Jehovait kontributet e dhuruara?

A i përdorin Dëshmitarët dhurimet për t’u pasuruar?

Sa Dëshmitarë të Jehovait ka në të gjithë botën?

Mësoni si e llogaritim numrin e Dëshmitarëve.

Kush ishte themeluesi i Dëshmitarëve të Jehovait?

Lexo pse Çarls Tejz Rasëlli nuk ishte themeluesi i një feje të re.

Si financohet vepra e Dëshmitarëve të Jehovait?

Ne i shmangim metodat që përdorin shumë kisha.

A japin të dhjetën Dëshmitarët e Jehovait?

A u kërkohet Dëshmitarëve të Jehovait të dhurojnë një sasi të caktuar parash?

A kanë kler me pagesë Dëshmitarët e Jehovait?

A ka ndarje në kler dhe laikë? Cilët shërbejnë si shërbëtorë të caktuar zyrtarisht?

A predikojnë gratë në organizatën e Dëshmitarëve të Jehovait?

Çfarë roli luajnë gratë në veprën mbarëbotërore të predikimit që bëjnë Dëshmitarët e Jehovait?

Si janë të organizuara kongregacionet e Dëshmitarëve të Jehovait?

Zbulo si marrim drejtim dhe udhëzime të bazuara në Bibël nëpërmjet këtij organizimi.

Çfarë është Trupi Udhëheqës i Dëshmitarëve të Jehovait?

A janë anëtarët e tij krerët e organizatës sonë?

Çfarë është Watch Tower Bible and Tract Society?

Ç’lidhje ka me veprën e Dëshmitarëve të Jehovait?

Pse Dëshmitarët e Jehovait nuk reagojnë ndaj çdo akuze kundër tyre?

Kur përballen me akuza e pyetje, Dëshmitarët e Jehovait ndjekin parimet biblike e përpiqen të kuptojnë kur është ‘koha për të heshtur’ ose ‘koha për të folur’.​—Eklisiastiu 3:7.

Pse Dëshmitarët e Jehovait shkojnë derë më derë?

Mëso çfarë u tha Jezui të bënin dishepujve të tij të hershëm.

Pse Dëshmitarët e Jehovait flasin me njerëzit që kanë tashmë një fe?

Çfarë na shtyn të flasim me njerëzit që kanë fenë e tyre?

A i detyrojnë Dëshmitarët e Jehovait njerëzit të ndryshojnë fenë?

A është predikimi publik i Dëshmitarëve të Jehovait prozelitizëm? A po përpiqen t’i detyrojnë të tjerët të ndryshojnë fe?

Çfarë është kursi për studimin e Biblës që ofrojnë Dëshmitarët e Jehovait?

Nëpërmjet programit interaktiv falas që ofrojnë Dëshmitarët e Jehovait, mund të përdorësh çdo lloj përkthimi të Biblës. Ndihu i lirë të ftosh tërë familjen ose miqtë e tu.

A bëjnë vepër misionare Dëshmitarët e Jehovait?

Cilët marrin pjesë në veprën misionare dhe pse? A ka nga ata që marrin stërvitje të veçantë për këtë?

A predikojnë gratë në organizatën e Dëshmitarëve të Jehovait?

Çfarë roli luajnë gratë në veprën mbarëbotërore të predikimit që bëjnë Dëshmitarët e Jehovait?

Pse Dëshmitarët e Jehovait nuk e quajnë kishë vendin ku mblidhen?

Zbulo nga vjen emri «Salla e Mbretërisë e Dëshmitarëve të Jehovait» dhe pse e përdorim.

Pse Dëshmitarët e Jehovait nuk e përdorin kryqin në adhurim?

Megjithëse jemi të krishterë, nuk e përdorim kryqin në adhurim. Pse jo?

Pse Dëshmitarët e Jehovait e kremtojnë Darkën e Zotërisë ndryshe nga fetë e tjera?

Ndryshe quhet Përkujtimi i vdekjes së Krishtit dhe është rasti më i shenjtë për Dëshmitarët e Jehovait. Ja çfarë thotë Bibla për këtë ngjarje.

Ç’mendojnë Dëshmitarët e Jehovait për bashkëpunimin mes feve?

Nga cilat mësime biblike drejtohen për t’iu përgjigjur kësaj pyetjeje?

A është ndryshe Bibla e Dëshmitarëve të Jehovait?

Përdorimi i disa përkthimeve të ndryshme të Biblës mund të të përmirësojë studimin e saj. Veçanërisht, falë tri aspekteve të Shkrimeve të Shenjta​—Përkthimi Bota e Re ia vlen ta përfshish në studimin tënd.

A është i saktë Përkthimi Bota e Re?

Si ndryshon Përkthimi Bota e Re nga shumë përkthime të tjera?

A besojnë Dëshmitarët e Jehovait te Dhiata e Vjetër?

A ka pjesë në Bibël që nuk janë të kohës? Mëso si nxjerrin dobi të krishterët nga tregime historike me vlerë dhe nga këshillat praktike në Shkrimet Hebraike.

Pse Dëshmitarët e Jehovait qëndrojnë asnjanës në politikë?

A përbëjnë ata kërcënim për sigurinë kombëtare?

Pse Dëshmitarët e Jehovait nuk shkojnë në luftë?

Dëshmitarët e Jehovait njihen në mbarë botën si persona që nuk pranojnë të shkojnë në luftë. Mëso pse mbajmë këtë qëndrim.

A ndihmojnë Dëshmitarët e Jehovait në rast katastrofash?

Mëso si japim ndihmë praktike në rast katastrofash, si për bashkëbesimtarët, edhe për të tjerët.

A pranojnë Dëshmitarët e Jehovait trajtim mjekësor?

Disa njerëz mendojnë se Dëshmitarët e Jehovait refuzojnë çdo kujdes mjekësor. A është e vërtetë kjo?

A janë kundër vaksinimit Dëshmitarët e Jehovait?

Dy parime nga Bibla na ndihmojnë të marrim vendime personale lidhur me imunizimin.

Pse Dëshmitarët e Jehovait nuk pranojnë transfuzione gjaku?

Ka shumë ide të gabuara e të zakonshme për Dëshmitarët e Jehovait dhe transfuzionet e gjakut. Mëso faktet për bindjet tona në këtë fushë.

Pikëpamja e Dëshmitarëve të Jehovait për arsimimin

Cilat parime biblike mbajnë parasysh Dëshmitarët e Jehovait kur marrin vendime për arsimimin?

A i detyrojnë Dëshmitarët e Jehovait fëmijët që të kenë të njëjtin besim?

Si shumica e prindërve, edhe Dëshmitarët e Jehovait duan më të mirën për fëmijët e tyre. Ndaj u mësojnë gjërat që mendojnë se do t’u sjellin dobi.

I ndajnë apo i bashkojnë Dëshmitarët e Jehovait familjet?

Dëshmitarët e Jehovait ndonjëherë akuzohen se prishin familjet. A është e vërtetë?

A kanë rregulla Dëshmitarët e Jehovait për rastet kur një djalë dhe një vajzë nisin një lidhje?

A është lidhja mes një djali e një vajze vetëm një mënyrë për t’u zbavitur apo diçka më tepër?

Ç’pikëpamje kanë Dëshmitarët e Jehovait për divorcin?

A i ndihmojnë Dëshmitarët e Jehovait çiftet që kanë probleme martesore? A duhet ta miratojnë pleqtë e kongregacionit divorcin e një Dëshmitari?

A ndalojnë Dëshmitarët e Jehovait filma, libra ose këngë të caktuara?

Në ç’parime bazë duhet të mbështetet një i krishterë kur përzgjedh zbavitjen?

Pse Dëshmitarët e Jehovait nuk i festojnë disa festa?

Shqyrto tri pyetje të rëndësishme që kanë lidhje me Dëshmitarët e Jehovait dhe festat.

Pse Dëshmitarët e Jehovait nuk i festojnë Krishtlindjet?

Shumë njerëz i festojnë Krishtlindjet edhe pse e dinë origjinën e tyre. Mëso pse Dëshmitarët e Jehovait nuk i festojnë.

Pse Dëshmitarët e Jehovait nuk i festojnë Pashkët?

Shumë veta i shohin Pashkët si festë të krishterë. Pse Dëshmitarët e Jehovait nuk i festojnë?

Pse Dëshmitarët e Jehovait nuk i festojnë ditëlindjet?

Shqyrto katër aspekte të festimeve të ditëlindjeve që tregojnë pse nuk i pëlqejnë Zotit.

Çfarë ndodh në dasmat e Dëshmitarëve të Jehovait?

Dasmat ndryshojnë, ama kanë një të përbashkët.

Pse Dëshmitarët e Jehovait e kremtojnë Darkën e Zotërisë ndryshe nga fetë e tjera?

Ndryshe quhet Përkujtimi i vdekjes së Krishtit dhe është rasti më i shenjtë për Dëshmitarët e Jehovait. Ja çfarë thotë Bibla për këtë ngjarje.

Ç’pikëpamje kanë Dëshmitarët e Jehovait për funeralet?

Vendimet që marrin Dëshmitarët në lidhje me funeralet bazohen në bindje të rrënjosura që lidhen me vdekjen. Mbi ç’parime bazohen vendimet e tyre?

A janë Dëshmitarët e Jehovait të krishterë?

Shqyrto disa arsye pse jemi të krishterë dhe si ndryshojmë nga grupet fetare që quhen të krishtere.

A janë Dëshmitarët e Jehovait protestantë?

Dy fakte i dallojnë Dëshmitarët e Jehovait nga fetë e tjera jokatolike që po ashtu quhen të krishtere.

A janë Dëshmitarët e Jehovait një sekt amerikan?

Shqyrto katër fakte rreth kësaj organizate ndërkombëtare.

A janë Dëshmitarët e Jehovait sionistë?

Bindjet tona bazohen në Shkrime dhe ato nuk lartësojnë asnjë grup etnik mbi një tjetër.

A janë kult Dëshmitarët e Jehovait?

Krahasoni dy mendime të zakonshme për kultet me fakte për Dëshmitarët e Jehovait.

Sa Dëshmitarë të Jehovait ka në të gjithë botën?

Mësoni si e llogaritim numrin e Dëshmitarëve.

Si të bëhem Dëshmitar i Jehovait?

Mateu 28:19, 20 nxjerr në pah tre hapa.

A jam i detyruar të bëhem Dëshmitar i Jehovait nëse studioj Biblën me ta?

Dëshmitarët e Jehovait studiojnë Biblën falas me miliona veta anekënd botës. Mirëpo, a je i detyruar të bëhesh Dëshmitar i Jehovait, nëse studion me ne?

A i shmangin Dëshmitarët e Jehovait ata që dikur ishin Dëshmitarë?

Ndonjëherë përjashtimi është i nevojshëm dhe mund ta ndihmojë dikë të kthehet në kongregacion.