Psalmet 114:1-8

  • Izraeli del nga Egjipti

    • Deti ia mbathi (5)

    • Malet kërcyen si desh (6)

    • Shkëmbin prej stralli e ktheu në burime uji (8)

114  Kur Izraeli doli nga Egjipti,+kur shtëpia e Jakobit u largua nga një popull që fliste një gjuhë të huaj,   Juda u bë shenjtërorja e Tij,*Izraeli, mbretëria e Tij.+   Deti pa dhe ia mbathi;+Jordani u kthye mbrapsht.+   Malet kërcyen si desh+dhe kodrat si qengja.   Pse ia mbathe, o det?+ Pse u ktheve mbrapsht, o Jordan?+   Pse kërcyet si desh, o male,e ju, o kodra, si qengja?   Dridhu, o tokë, para Zotërisë,para Perëndisë së Jakobit,+   që e kthen vendin shkëmbor në pellg plot kallamishtedhe shkëmbin prej stralli në burime uji.+

Shënime në fund të faqes

Ose «vendi i Tij i shenjtë».