Psalmet 52:1-9

  • Të besojmë te dashuria besnike e Perëndisë

    • Paralajmërohen ata që mburren për ligësitë (1-5)

    • Besojnë te pasuria, jo te Perëndia (7)

Për mjeshtrin e korit. Maskil.* Psalm i Davidit kur Doeg edomiti vajti te Sauli dhe i tha se Davidi kishte shkuar te shtëpia e Ahimelekut.+ 52  Pse mburresh për ligësitë e tua, o trim?+ Si nuk e kupton që dashuria besnike e Perëndisë zgjat përgjithnjë?!+   Gjuha jote e mprehtë si brisk+kurdis veç të këqija e mashtrime.+   Ti e do të keqen më shumë se të mirën,gënjeshtrën më shumë se të vërtetën.* (Selah)   Ti, o gjuhë mashtruese,vdes për fjalët që rrënojnë.   Ja pse Perëndia do të të shembë përdhe njëherë e mirë;+do të të mbërthejë e zvarrë do të të nxjerrë nga tenda jote;+do të të çrrënjosë nga vendi i të gjallëve.+ (Selah)   Të drejtët do ta shohin këtë e do të mbeten gojëhapur;+me ty do të qeshin+ e do të thonë:   «Ky është ai që nuk e bëri Perëndinë strehën* e tij,+por pati besim te pasuritë e veta përrallore+dhe u mbështet* te intrigat e liga që thuri.»*   Por unë do të jem si një ulli i harlisur në shtëpinë e Perëndisë;te dashuria besnike e Perëndisë do të kem besim+ në jetë të jetëve.   Unë do të të përlëvdoj përjetë, sepse nuk ndenje duarkryq;+para syve të besnikëve të tu do të tregojse shpresoj tek emri yt,+ sepse është i mirë.*

Shënime në fund të faqes

Ose «se të thuash të drejtën».
Ose «kalanë».
Ose «gjeti strehë».
Ose «te mundimet që shkaktoi».
Një mundësi tjetër «sepse kjo është gjë e mirë».