Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

B12-B

Java e fundit e jetës së Jezuit në tokë (Pjesa 2)

Jerusalemi dhe zona përreth

 1. Tempulli

 2.   Kopshti i Getsemanisë (?)

 3.    Pallati i guvernatorit

 4.   Shtëpia e Kajafës (?)

 5.   Pallati i përdorur nga Herod Antipa (?)

 6. Rezervuari i Betzatës

 7. Rezervuari i Siloamit

 8.   Salla e Sinedrit (?)

 9.   Golgotë (?)

 10. Akeldama (?)

     Shko te data:  12 nisan |  13 nisan |  14 nisan |  15 nisan |  16 nisan

 12 nisan

PERËNDIMI I DIELLIT (Ditët judaike fillojnë dhe mbarojnë në perëndim të diellit)

LINDJA E DIELLIT

 • Ditë e qetë me dishepujt

 • Juda organizon tradhtinë

PERËNDIMI I DIELLIT

 13 nisan

PERËNDIMI I DIELLIT

LINDJA E DIELLIT

 • Pjetri dhe Gjoni përgatitin gjërat për Festën e Kalimit

 • Jezui dhe apostujt e tjerë mbërrijnë pasdite vonë

PERËNDIMI I DIELLIT

 14 nisan

PERËNDIMI I DIELLIT

 • Ha darkën e Festës së Kalimit me apostujt

 • U lan këmbët apostujve

 • Largon Judën

 • Themelon Darkën e Zotërisë

 • E tradhtojnë dhe e arrestojnë në kopshtin e Getsemanisë ( 2)

 • Apostujt ikin

 • Gjykohet nga Sinedri në shtëpinë e Kajafës ( 4)

 • Pjetri mohon Jezuin

LINDJA E DIELLIT

 • Del sërish para Sinedrit ( 8)

 • E çojnë te Pilati ( 3), pastaj te Herodi ( 5) dhe prapë te Pilati ( 3)

 • E dënojnë me vdekje dhe e ekzekutojnë në Golgotë ( 9)

 • Vdes rreth orës tre të pasdites

 • Ia heqin trupin dhe e varrosin

PERËNDIMI I DIELLIT

 15 nisan (sabat)

PERËNDIMI I DIELLIT

LINDJA E DIELLIT

 • Pilati miraton që të vendosen roja te varri i Jezuit

PERËNDIMI I DIELLIT

 16 nisan

PERËNDIMI I DIELLIT

 • Blihen aromatikë të tjerë për varrimin

LINDJA E DIELLIT

 • Ringjallet

 • U shfaqet dishepujve

PERËNDIMI I DIELLIT