Psalmet 33:1-22

  • Të lëvdojmë Krijuesin

    • «Këndojini një këngë të re» (3)

    • Krijimi—me anë të fjalës e të frymës së Jehovait (6)

    • Kombi i Jehovait, i lumtur (12)

    • Sytë vigjilentë të Jehovait (18)

33  Lëshoni britma gëzimi për Jehovain,+ o të drejtë! Sa hije u ka të ndershmëve ta lëvdojnë!   Falënderoni Jehovain me harpë;këndojini* lavde me instrumentin me dhjetë tela.   Këndojini një këngë të re;+bjeruni telave bukur e brohoritni me gëzim,   sepse e drejtë është fjala e Jehovait+dhe e denjë për besim gjithçka që bën ai.   Ai e do drejtësinë dhe paanësinë;*+toka është plot e përplot me dashurinë besnike të Jehovait.+   Me anë të fjalës së* Jehovait u bënë qiejt,+e me anë të frymës* së fuqishme që del nga goja e tij, u bë gjithçka në to.*   Ujërat e detit i mbledh e u vë pritë;+dallgët e trazuara i grumbullon nëpër depo.   Mbarë toka le të nderojë thellësisht Jehovain.*+ Të gjithë banorët e saj le të kenë respekt të thellë për të,   sepse ai foli, dhe gjithçka erdhi në jetë,+ai urdhëroi, dhe ashtu u bë.+ 10  Jehovai ua ka shpartalluar komplotet* kombeve,+popujve ua ka prishur planet.*+ 11  Por vendimet* e Jehovait do të qëndrojnë përjetë,+mendimet e zemrës së tij, brez pas brezi. 12  Lum ai komb që ka Perëndi Jehovain!+ Lum ai popull që Ai e ka zgjedhur si pronën e vet!+ 13  Nga qiejt, Jehovai vështron poshtëe gjithë bijtë e njerëzve i shikon;+ 14  nga banesa e vet,vëzhgon gjithë banorët e tokës. 15  I jep formë zemrës së gjithsecilit,e çdo gjë që bëjnë, ai e shqyrton.+ 16  Asnjë mbret nuk shpëton falë ushtrisë së panumërt,+asnjë trim, falë forcës së vet të madhe.+ 17  Kot ta presësh fitoren* nga kuajt;+fuqia e tyre e madhe nuk siguron shpëtim. 18  Ja! Jehovai i mban sytë mbi ata që e nderojnë thellësisht,+mbi ata që i varin shpresat te dashuria e tij besnike 19  për t’i shpëtuar* nga vdekja,për t’i mbajtur gjallë gjatë zisë së bukës.+ 20  Ne presim* plot shpresë Jehovain, se ai është ndihma jonë, mburoja jonë.+ 21  Zemra jonë gëzon falë tij,se tek emri i tij i shenjtë kemi besim.+ 22  Paçim dashurinë tënde besnike, o Jehova,+ndërsa të presim gjithnjë!+

Shënime në fund të faqes

Ose «luani melodi».
Ose «gjykimin e drejtë».
Ose «Me urdhër të».
Fjalë për fjalë «gjithë ushtria e tyre».
Fjalë për fjalë «le t’i frikësohet Jehovait». Shih Fjalorthin.
Ose «qëllimet».
Ose «mendimet».
Ose «qëllimet».
Ose «shpëtimin».
Ose «për të shpëtuar shpirtin e tyre».
Ose «Shpirti ynë pret».