Psalmet 95:1-11

  • Adhurimi i vërtetë kërkon bindje

    • ‘Nëse e dëgjoni zërin e tij’ (7)

    • «Mos e ngurtësoni zemrën» (8)

    • «Nuk do të hyjnë në pushimin tim» (11)

95  Ejani e të brohorasim plot hare për Jehovain! Le të ngremë zërat triumfues për Shkëmbin tonë të shpëtimit!+   Le të dalim para tij* me falënderime!+ Le të këndojmë e të brohorasim triumfues për të!   Se Jehovai është Perëndi i madh,Mbret i madh mbi tërë perënditë!+   Ai ka në dorë skutat e thella të tokës;të tijat janë majat e maleve;+   i tiji është deti që vetë e bëri;+e tija është toka e thatë që formoi me duart e tij.+   Ejani ta adhurojmë e të përkulemi para tij! Le të biem në gjunjë para Jehovait, Bërësit tonë!+   Se ai është Perëndia ynë,kurse ne jemi populli i kullotës së tij,delet për të cilat ka shumë merak.*+ Sot, nëse e dëgjoni zërin e tij,+   mos e ngurtësoni zemrën si në Meribë,*+si ditën e Masahut,* në shkretëtirë.+   Kur paraardhësit tuaj më vunë në provë,+ata më sfiduan, ndonëse i panë veprat e mia.+ 10  Për 40 vjet m’u neverit ai brez dhe thashë: «Ndjekin gjithnjë me kokëfortësi tekat e zemrës së tyre;nuk i kanë njohur udhët e mia.» 11  Kështu i zemëruar, u betova: «Nuk do të hyjnë* në pushimin tim.»+

Shënime në fund të faqes

Fjalë për fjalë «fytyrës së tij».
Fjalë për fjalë «e dorës së tij».
Do të thotë «grindje».
Do të thotë «vënie në provë; sprovë».
Ose «Nuk do të bashkohen me mua».