Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

B12-A

Java e fundit e jetës së Jezuit në tokë (Pjesa 1)

Jerusalemi dhe zona përreth

 1. Tempulli

 2. Kopshti i Getsemanisë (?)

 3. Pallati i guvernatorit

 4. Shtëpia e Kajafës (?)

 5. Pallati i përdorur nga Herod Antipa (?)

 6. Rezervuari i Betzatës

 7. Rezervuari i Siloamit

 8. Salla e Sinedrit (?)

 9. Golgotë (?)

 10. Akeldama (?)

    Shko te data:  8 nisan |  9 nisan |  10 nisan |  11 nisan

 8 nisan (sabat)

PERËNDIMI I DIELLIT (Ditët judaike fillojnë dhe mbarojnë në perëndim të diellit)

 • Mbërrin në Betani gjashtë ditë para Festës së Kalimit

LINDJA E DIELLIT

PERËNDIMI I DIELLIT

 9 nisan

PERËNDIMI I DIELLIT

 • Ha darkë me Simonin, të lebrosurin

 • Maria vajos Jezuin me nard

 • Judenjtë shkojnë për të parë Jezuin dhe Lazarin

LINDJA E DIELLIT

 • Hyrja triumfuese në Jerusalem

 • Mëson në tempull

PERËNDIMI I DIELLIT

 10 nisan

PERËNDIMI I DIELLIT

 • Kalon natën në Betani

LINDJA E DIELLIT

 • Udhëton herët në mëngjes për në Jerusalem

 • Pastron tempullin

 • Jehovai flet nga qielli

PERËNDIMI I DIELLIT

 11 nisan

PERËNDIMI I DIELLIT

LINDJA E DIELLIT

 • Mëson në tempull, përdor ilustrime

 • Dënon farisenjtë

 • Vëren kontributin e vejushës

 • Në Malin e Ullinjve, parathotë rënien e Jerusalemit dhe jep shenjën e pranisë së ardhshme

PERËNDIMI I DIELLIT