Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

PYETJA 14

Si t’i përdorësh me mençuri të mirat që ke?

«Kush është i dhënë pas qejfeve, do të varfërohet, dhe kush është i dhënë pas verës dhe vajit, nuk do të pasurohet.»

Proverbat 21:17

«Huamarrësi është skllav i huadhënësit.»

Proverbat 22:7

«Kush nga ju, kur dëshiron të ndërtojë një kullë, nuk ulet më parë që të llogaritë shpenzimet për të parë nëse ka mjaftueshëm për ta përfunduar? Përndryshe mund t’i hedhë themelet, por mund të mos jetë në gjendje ta mbarojë. Atëherë të gjithë do ta shohin e do të fillojnë ta tallin dhe t’i thonë: ‘Ky njeri nisi të ndërtonte, por nuk ishte në gjendje ta mbaronte.’»

Luka 14:​28-30

«Kur mbaruan së ngrëni, ai u tha dishepujve: ‘Mblidhni copat që tepruan, që asgjë të mos shkojë dëm.’»

Gjoni 6:12