Psalmet 124:1-8

  • «Po të mos kishte qenë Jehovai me ne»

    • ‘Gracka u prish, ne ia mbathëm’ (7)

    • «Ndihma jonë është emri i Jehovait» (8)

Këngë e ngjitjeve. Psalm i Davidit. 124  «‘Po të mos kishte qenë Jehovai me ne’,+—le ta përsërisë Izraeli këtë:   ‘Po të mos kishte qenë Jehovai me ne+kur armiqtë u ngritën që të na sulmonin,+   kur zemërimi u vlonte kundër nesh,+atëherë do të na kishin përpirë të gjallë.+   Ujërat do të na kishin rrëmbyer,përrenjtë do të kishin vërshuar mbi ne.+   Ujërat e tërbuara do të na kishin mbytur.   Lëvduar qoftë Jehovai,që nuk lejoi të na përpinin si një kafshatë!   Si zogjtë shpëtuam nga gracka e gjahtarit;+gracka u prish, dhe ne ia mbathëm.+   Ndihma jonë është emri i Jehovait,+Bërësit të qiellit dhe të tokës.’»

Shënime në fund të faqes