Mazmur 90:1-17

  • Gusti Allah langgeng, ning umuré manungsa mung singkat

    • Sèwu taun kuwi mung kaya wingi (4)

    • Umuré manungsa 70-80 taun (10)

    • ”Tulung ajari aku nindakké sing bener saksuwéné aku urip” (12)

Dongané Musa, abdiné Gusti Allah sing bener.+ 90  Oh Yéhuwah, Njenengan sing nglindhungi+ aku nganti turun-temurun.   Sakdurungé gunung-gunung anaLan sakdurungé Njenengan nyiptakké bumi sak isiné,+Njenengan kuwi Gusti Allah sing abadi.*+   Njenengan nggawé manungsa dadi debu manèh. Njenengan ngomong, ”Hé manungsa, balia dadi debu manèh.”+   Kanggoné Njenengan, sèwu taun kuwi mung kaya wingi,+Mung kaya pirang-pirang jam.   Njenengan nyingkirké manungsa.+ Wong-wong kuwi kaya mimpi sing cepet ilang. Pas ésuk, wong-wong kuwi kaya suket sing thukul.+   Pas ésuk, suket kuwi thukul saya dhuwur lan metu kembangé,Ning pas soré, suket kuwi layu lan dadi garing.+   Umat-Mu musnah merga Njenengan nesu+Lan wedi banget merga Njenengan ngamuk.   Njenengan ngerti kabèh kesalahanku.+ Njenengan ngerti kesalahanku sing tak tutup-tutupi.+   Uripku mung singkat merga Njenengan nesu. Uripku kaya napas sing cepet ilang. 10  Umurku mung nganti 70 taun,Isa tekan 80 taun+ nèk bener-bener kuwat. Ning sakjegé uripku, aku susah lan sengsara. Uripku cepet banget, lan bar kuwi aku ora ana manèh.+ 11  Sapa sing isa ngukur kekuwatan-Mu wektu Njenengan nesu? Nèk kuwi tak pikirké, aku dadi wedi banget.+ 12  Tulung ajari aku nindakké sing bener saksuwéné aku urip,*+Bèn aku isa dadi wicaksana.* 13  Oh Yéhuwah, tulung apikan karo aku manèh.+ Nganti kapan Njenengan nesu?+ Tulung mesakké para abdi-Mu.+ 14  Pas ésuk, duduhna katresnan-Mu sing langgeng*+ marang aku,Bèn saben dina aku isa sorak-sorak merga seneng.+ 15  Njenengan wis nggawé aku susah lan ngalami masalah nganti pirang-pirang taun.+ Mula saiki tulung gawénen aku bèn ngrasa seneng manèh.+ 16  Muga-muga para abdi-Mu ndelok sing wis mbok tindakké,Lan muga-muga keturunané ndelok kekuwatan-Mu sing gedhé.+ 17  Muga-muga Yéhuwah Gusti Allahku mberkahi aku. Muga-muga Njenengan nggawé sing tak tindakké berhasil. Tulung gawénen bèn sing tak tindakké berhasil.+

Katrangan Tambahan

Utawa ”Saka saklawasé nganti saklawasé, Njenengan kuwi Gusti Allah”.
Lit.: ”ajari aku ngétung dina-dinaku”.