Mazmur 45:1-17

  • Pernikahané raja sing dipilih

    • Omongané nyenengké (2)

    • ”Gusti Allah mènèhi njenengan kuwasa dadi raja saklawasé” (6)

    • Raja tertarik merga ayuné (11)

    • Anak-anaké dadi pemimpin ing bumi (16)

Kanggo pemimpin musik: Nurut lagu ”Kembang Lili”. Lagu sing digawé keturunané Korah.+ Maskil.* Lagu cinta. 45  Atiku seneng banget merga ana kabar sing apik. Aku ngomong, ”Laguku iki soal raja.”+ Muga-muga omonganku* dadi kaya alat tulisé+ penulis* sing trampil.+   Oh raja, njenengan kuwi sing paling nggantheng ing antarané kabèh anaké manungsa. Omonganmu kuwi nyenengké.+ Mula, Gusti Allah mberkahi njenengan saklawasé.+   Hé wong sing kuwat,+ pasangen pedhangmu+ ing pinggang,Duduhna nèk njenengan hébat lan pantes dihormati.+   Njenengan kuwi mulya. Kalahna mungsuh-mungsuhmu.+ Majua kanggo mbéla wong sing rendah hati, mbéla apa sing bener, lan mbéla keadilan,+Lan tangan tengenmu bakal nindakké* apa waé sing luar biasa.   Oh raja, panahmu landhep. Bangsa-bangsa tiba ing ngarepmu.+ Panahmu nembus jantungé mungsuh-mungsuhmu.+   Gusti Allah mènèhi njenengan kuwasa dadi raja saklawasé.*+ Tongkat kerajaanmu kuwi tongkat keadilan.+   Njenengan seneng karo apa sing bener+ lan sengit karo apa sing jahat.+ Kuwi sebabé Gusti Allah nglantik njenengan+ nganggo minyak+ lan nggawé njenengan luwih bahagia timbang kanca-kancané njenengan.   Kabèh klambimu wanginé wangi mur,* kayu gaharu,* lan kayu manis.* Ing istana sing megah saka gading, alat musik bersenar nggawé njenengan seneng.   Putriné para raja ana ing antarané wong-wong wédok sing mbok ajèni. Ratu nganggo perhiasan emas saka Ofir+ lan ngadeg ing sisih tengenmu. 10  Putriku, rungokna lan gatèkna omonganku. Kowé kudu nglalèkké bangsamu lan keluargané bapakmu. 11  Raja bakal tertarik karo kowé merga kowé ayu. Kowé kudu sujud ing ngarepéMerga dhèwèké kuwi gustimu. 12  Wong-wong saka* Tirus bakal nggawa hadiah. Wong-wong sing paling sugih bakal ngupaya bèn mbok senengi. 13  Ing njero istana,* putri raja kétok luar biasa. Klambiné dihiasi emas. 14  Dhèwèké bakal digawa ngadhep raja nganggo klambi tenun sing apik banget.* Para prawan sing ngeterké dhèwèké bakal digawa ngadhep njenengan. 15  Wong-wong kuwi bakal digawa mlebu ing istanané rajaLan padha seneng-seneng lan bahagia. 16  Anak-anakmu bakal nggantèni nènèk moyangmu. Njenengan bakal nglantik anak-anakmu dadi para pemimpin ing bumi.+ 17  Aku bakal nggawé jenengmu diéling-éling nganti turun-temurun.+ Kuwi sebabé bangsa-bangsa bakal muji njenengan nganti saklawasé.

Katrangan Tambahan

Lit.: ”ilatku”.
Utawa ”penyalin”.
Lit.: ”bakal ngajari kowé”.
Lit.: ”Gusti Allah kuwi takhtané njenengan”.
Getah wangi. Deloken Daftar Istilah.
Wit sing kayuné wangi. Ing jaman mbiyèn, kuwi biasané dienggo nggawé minyak wangi.
Lit.: ”kasia”.
Lit.: ”Anaké wédok”.
Lit.: ”Ing njero”.
Utawa mungkin ”jubah sing disulam”.