Mazmur 101:1-8

  • Penguasa sing setya

    • ”Aku ora bakal meneng waé nèk ana wong sing sombong” (5)

    • ”Aku bakal nggatèkké wong sing setya” (6)

Lagu sing digawé Daud. 101  Oh Yéhuwah, aku bakal nyanyi lagu pujian* kanggo Njenengan. Aku bakal nyanyi soal katresnan* lan keadilan-Mu.   Kapan Njenengan bakal nulungi aku? Aku bakal dadi wong sing setya* lan wicaksana wektu tumindak. Pas aku ing njero omahku, aku bakal nindakké sing bener.+   Aku ora bakal ndelok apa sing jahat. Aku sengit karo kelakuané wong sing ora bener.+ Aku ora sudi urusan karo wong kuwi.*   Aku ora bergaul karo wong jahat. Aku ora mèlu-mèlu nindakké* sing jahat.   Wong sing meneng-meneng mitnah wong liya+Bakal tak gawé ora isa ngomong apa-apa manèh. Aku ora bakal meneng waéNèk ana wong sing sombong lan angkuh.   Aku bakal nggatèkké wong sing setya ing bumi,Bèn wong kuwi isa manggon karo aku. Wong sing terus nindakké sing bener bakal dadi abdiku.   Wong sing seneng ngapusi ora éntuk manggon ing omahkuLan wong sing ora jujur ora éntuk ngadeg ing ngarepku.*   Saben ésuk, aku bakal nyingkirké kabèh wong jahat saka bumiLan matèni kabèh wong sing nindakké kejahatan ing kuthané Yéhuwah.+

Katrangan Tambahan

Utawa ”main musik”.
Utawa ”katresnan sing langgeng”. Deloken Daftar Istilah.
Utawa ”ora salah”.
Utawa ”Tumindaké wong kuwi ora nèmpèl karo aku”.
Lit.: ”ora ngerti soal”.
Lit.: ”ing ngarep mripatku”.