Mazmur 146:1-10

  • Percaya marang Gusti Allah, dudu manungsa

    • Wektu manungsa mati, dhèwèké wis ora mikir apa-apa manèh (4)

    • Gusti Allah nguwatké wong sing susah (8)

146  Pujinen Yah.*+ Aku arep muji Yéhuwah sak tulusé atiku.+   Aku bakal muji Yéhuwah sakjegé uripku. Aku bakal nyanyi lagu pujian* kanggo Gusti Allahku saksuwéné uripku.   Aja percaya karo manungsaUtawa para pemimpin* sing ora isa nylametké.+   Wektu manungsa mati,* dhèwèké bali dadi debu.+ Wektu kuwi, dhèwèké wis ora mikir apa-apa manèh.+   Wong sing ditulungi Gusti Allahé Yakub+Lan sing berharap marang Yéhuwah Gusti Allahé kuwi bahagia.+   Gusti Allah kuwi sing nggawé langit lan bumi,Laut lan kabèh sak isiné.+ Dhèwèké mesthi bakal terus setya.+   Dhèwèké mènèhi keadilan marang wong sing diapusi. Dhèwèké mènèhi pangan wong sing ngelih.*+ Yéhuwah mbébaské para tahanan.*+   Yéhuwah nggawé wong sing wuta isa ndelok manèh.+ Yéhuwah nguwatké wong sing susah.+ Yéhuwah sayang karo wong sing bener.   Yéhuwah nglindhungi wong asing. Dhèwèké ngopèni bocah yatim lan randha.+ Ning, Dhèwèké nggawé rencanané wong jahat gagal.*+ 10  Yéhuwah bakal dadi raja saklawasé.+ Hé Zion, Gusti Allahmu bakal dadi raja sakterusé. Pujinen Yah.*

Katrangan Tambahan

Utawa ”Haléluyah!” ”Yah” kuwi singkatan saka jeneng Yéhuwah.
Utawa ”main musik”.
Utawa ”pejabat”.
Utawa ”Wektu napasé metu”.
Utawa ”luwé”.
Lit.: ”mbébaské wong-wong sing ditalèni”.
Lit.: ”nggawé dalané wong jahat diénggokké”.
Utawa ”Haléluyah!” ”Yah” kuwi singkatan saka jeneng Yéhuwah.