Langsung mlebu

Lunga menyang daftar isi

 PITAKONAN 7

Apa Ramalané Alkitab soal Keadaan ing Jaman Saiki?

”Bangsa bakal nglawan bangsa, lan kerajaan nglawan kerajaan. . . . Ning, kuwi kabèh lagi awal kesengsaraan.”

Matius 24:7, 8

”Bakal ana akèh nabi palsu sing nyesatké akèh wong. Merga akèh sing nglanggar hukum, akèh wong suwé-suwé ora nduwé katresnan manèh.”

Matius 24:11, 12

”Nèk kowé krungu swara perang lan berita-berita soal perang, aja kuwatir. Kabèh iki kudu kelakon, ning akhir kuwi durung teka.”

Markus 13:7

”Bakal ana gempa bumi sing gedhé, lan ing endi-endi bakal ana kelaparan lan wabah penyakit. Wong-wong bakal ndelok perkara-perkara sing nggawé wedi lan tandha-tandha sing hébat saka langit.”

Lukas 21:11

 ”Ing akhir jaman, keadaané bakal angèl diadhepi lan berbahaya. Wong-wong bakal mung mikirké kepentingané dhéwé, ngutamakké harta, nyombongké dhiri, rumangsa hébat, seneng ngrèmèhké, ora manut karo wong tuwa, ora nduwé rasa maturnuwun, ora setya, ora sayang karo keluargané, ora gelem setuju karo wong liya, seneng mitnah, ora isa ngendhalèni dhiri, kejem, sengit karo apa sing apik, seneng ngianati, ngèyèl, sombong, mung nggolèk senengé dhéwé lan ora nresnani Gusti Allah, lan ing ngarepé wong liya kétoké ngibadah marang Gusti Allah ning tumindaké ora sesuai karo ibadahé.”

2 Timotius 3:1-5