Langsung mlebu

Lunga menyang daftar isi

 B14-B

Mata Uang lan Ukuran Timbangan

Mata Uang lan Ukuran Timbangan ing Kitab-Kitab Ibrani

Géra (1⁄20 syèkel)

0,57 g

10 géra = 1 béka

Béka

5,7 g

2 béka = 1 syèkel

Pim

7,8 g

1 pim = 2⁄3 syèkel

Ukuran timbangan syèkel

Syèkel

11,4 g

50 syèkel = 1 mina

Mina

570 g

60 mina = 1 talènta

Talènta

34,2 kg

Darik (Pèrsia, emas)

8,4 g

Ézra 8:27

Mata Uang lan Ukuran Timbangan ing Kitab-Kitab Yunani

Lèpton (Yahudi, tembaga utawa perunggu)

1⁄2 kuadran

Lukas 21:2

Kuadran (Romawi, tembaga utawa perunggu)

2 lèpta

Matius 5:26

Asarion (Romawi lan provinsi tertentu, tembaga utawa perunggu)

4 kuadran

Matius 10:29

Dinar (Romawi, pérak)

64 kuadran

3,85 g

Matius 20:10

= Upah Kerja Sedina (12 jam)

 Drakhma (Yunani, pérak)

3,4 g

Lukas 15:8

= Upah Kerja Sedina (12 jam)

Didrakhma (Yunani, pérak)

2 drakhma

6,8 g

Matius 17:24

Upah Kerja 2 Dina

Tetradrakhma saka Antiokhia

Tetradrakhma saka Tirus (Syèkel pérak saka Tirus)

Tétradrakhma (Yunani, pérak; sebutan liyané yaiku stater pérak)

4 drakhma

13,6 g

Matius 17:27

Upah Kerja 4 Dina

Mina

100 drakhma

340 g

Lukas 19:13

= kira-kira upah kerja 100 dina

Talènta

60 mina

20,4 kg

Matius 18:24

Wahyu 16:21

= kira-kira upah kerja 20 taun

Pon (Romawi)

327 g

Yohanes 12:3

”Minyak wangi kira-kira setengah liter, [Yunani, ’sak pon’] yaiku minyak narwastu murni”