Mazmur 88:1-18

  • Donga bèn dislametké saka kematian

    • ”Aku mèh mati” (3)

    • ”Saben ésuk aku ndonga marang Njenengan” (13)

Lagu sing digawé keturunané Korah.+ Kanggo pemimpin musik: Nurut Mahalat.* Nyanyiné gantian. Maskilé* Héman+ keturunané Ézrah. 88  Oh Yéhuwah, Gusti Allah sing nylametké aku,+Awan lan bengiAku njaluk tulung marang Njenengan.+   Aku ndonga marang Njenengan.+ Tulung rungokna* wektu aku njaluk tulung.+   Uripku kebak kesusahan,+Lan aku mèh mati.*+   Aku dianggep kaya wong sing wis mati.*+ Aku wis ora nduwé tenaga manèh.+   Aku kaya ana ing antarané wong mati,Kaya mayat sing ana ing njero kuburan,Sing ora mbok éling-éling manèhLan ora mbok lindhungi.   Aku mbok dèlèhké ing lubang sing paling jero,Ing panggonan sing peteng, ing lubang sing gedhé lan jero banget.   Aku tertekan merga Njenengan nesu banget karo aku.+ Tumindak-Mu kaya ombak gedhé sing nerjang aku. (Sela)   Njenengan nggawé kanca-kancaku ninggalké aku.+ Njenengan nggawé aku disengiti kanca-kancaku. Aku ngrasa kaya dikurung lan ora isa metu.   Mripatku nganti ora isa ndelok jelas manèh merga kesusahanku.+ Oh Yéhuwah, saben dina aku njaluk tulung marang Njenengan.+ Aku ndonga marang Njenengan. 10  Apa wong mati isa ndelok mukjijaté Njenengan? Apa wong mati isa tangi lan muji Njenengan?+ (Sela) 11  Apa katresnan-Mu* bakal dicritakké ing kuburanLan kesetiaan-Mu ing panggonan kuwi?* 12  Apa mukjijat-Mu isa didelok ing panggonan sing peteng? Apa keadilan-Mu isa didelok ing panggonané wong-wong sing wis dilalèkké?+ 13  Oh Yéhuwah, aku isih tetep njaluk tulung marang Njenengan.+ Saben ésuk, aku ndonga marang Njenengan.+ 14  Oh Yéhuwah, ngapa kok Njenengan nolak aku?+ Ngapa kok Njenengan ninggalké aku?*+ 15  Kèt aku isih enom,Aku wis susah lan arep mati.+ Njenengan meneng waé wektu aku ngalami kesusahan nganti aku ngrasa putus asa. 16  Aku susah merga Njenengan nesu banget karo aku.+ Serangan-Mu nggawé aku wedi banget nganti aku mèh mati. 17  Saben dina, rasa wedi kuwi kaya banyu sing ngubengi aku,Nerjang aku saka ngendi waé. 18  Njenengan nggawé wong-wong sing tak tresnani lan kanca-kancaku ninggalké aku.+ Mung petengan sing dadi kancaku.

Katrangan Tambahan

Utawa ”mbungkuk lan rungokna”.
Lit.: ”ana ing pinggir Kuburan”, utawa ”Syéol”. Deloken Daftar Istilah.
Utawa ”wong sing mudhun ing kuburan”.
Utawa ”katresnan-Mu sing langgeng”. Deloken Daftar Istilah.
Utawa ”panggonan mayat-mayat dadi bosok”.
Lit.: ”ndhelikké wajah-Mu saka aku”.