Mazmur 26:1-12

  • Tetep setya

    • ’Oh Yéhuwah, tulung selidiki aku’ (2)

    • Ora bergaul karo wong sing nindakké dosa (4, 5)

    • ’Aku bakal ngubengi mézbahé Gusti Allah’ (6)

Lagu sing digawé Daud. 26  Oh Yéhuwah, tulung wènèhana aku keadilan, merga aku tetep setya.+ Aku percaya marang Yéhuwah, aku ora ragu-ragu.+   Oh Yéhuwah, tulung selidiki lan ujinen aku. Tulung gawénen pikiran* lan atiku dadi murni.+   Aku terus mikirké rasa sayang-Mu,*Lan aku manut karo omongan-Mu sing bener.+   Aku ora bergaul* karo wong sing seneng ngapusi,+Lan aku ora kekancan karo wong sing ora nduduhké sipat asliné.*   Aku ora seneng kekancan karo wong sing nindakké dosa,+Lan aku ora gelem bergaul* karo wong jahat.+   Tanganku bakal tak wisuhi kanggo bukti nèk aku ora salah,Lan aku bakal ngubengi mézbah-Mu, oh Yéhuwah,   Bèn aku isa ngucap syukur marang Njenengan nganggo swara sing banter+Lan isa nyritakké tumindakmu sing luar biasa.   Oh Yéhuwah, aku seneng karo omah sing mbok enggoni.+ Ing panggonan kuwi, wong-wong isa ndelok nèk Njenengan hébat banget.+   Aja nyingkirké aku bareng karo wong sing nindakké dosa,+Lan aja matèni aku bareng karo wong sing kejem,* 10  Yaiku sing terus nindakké apa sing bejat*Lan seneng nampa suap.* 11  Tapi aku, aku bakal terus setya. Tulung slametké* aku, lan tulung mesakké aku. 12  Aku ngadeg ing panggonan sing aman.+ Aku muji Yéhuwah ing jemaat sing akèh banget wongé.+

Katrangan Tambahan

Utawa ”perasaan”. Lit.: ”ginjal”.
Utawa ”katresnan-Mu sing langgeng”. Deloken Daftar Istilah.
Lit.: ”lungguh”.
Utawa ”aku ora ngumpul karo wong munafik”.
Lit.: ”lungguh”.
Utawa ”sing seneng ngutahké getih”.
Utawa ”sing ora pantes”.
Utawa ”nyuap wong liya”.
Lit.: ”tebus”.