Mazmur 38:1-22

  • Donga soal kesusahané wong sing mertobat

    • ”Sedhih lan susah banget” (6)

    • Yéhuwah ngrungokké dongané wong sing ngentèni Dhèwèké (15)

    • ”Aku ora tenang merga dosaku” (18)

Lagu sing digawé Daud, kanggo ngélingké wong-wong. 38  Oh Yéhuwah, aja nesu wektu ngélikké aku. Aja ngamuk wektu mènèhi aku naséhat.+   Panah-Mu wis nancep ing awakku. Aku ngrasakké lara merga Njenengan ngukum aku.+   Awakku lara kabèh* merga Njenengan nesu. Aku* ngrasa ora tenang merga dosaku.+   Kesalahanku akèh banget nganti aku kewalahan,+Kaya beban sing abot sing ora sanggup tak tanggung.   Luka-lukaku mambu lan metu nanahéMerga dosaku.   Aku sedhih lan susah banget. Saka ésuk nganti bengi aku ngrasa sedhih.   Awakku rasané kaya diobong.* Awakku lara kabèh.+   Aku sedhih banget nganti ora isa ngrasakké apa-apa. Aku njerit merga atiku susah banget.   Oh Yéhuwah, Njenengan ngerti kabèh kepénginanku,Lan Njenengan terus ngrungokké aku wektu aku sambat. 10  Jantungku dheg-dhegan, kekuwatanku entèk,Lan aku ora isa ndelok jelas manèh.*+ 11  Wong sing tak tresnani lan kancaku ora gelem kekancan manèh karo aku merga penyakitku. Kanca akrabku ngedohi aku. 12  Wong-wong masang jebakan kanggo matèni aku. Wong sing arep nyilakani aku ngomong nèk arep nyingkirké aku.+ Saka ésuk nganti bengi, wong-wong kuwi nggawé rencana kanggo ngapusi aku. 13  Ning, aku ora bakal ngrungokké, kaya wong budheg.+ Aku ora bakal ngomong apa-apa, kaya wong bisu.+ 14  Aku kaya wong sing ora isa ngrungokkéLan ora isa ngomong apa-apa kanggo mbéla awakku dhéwé. 15  Oh Yéhuwah, aku ngentèni Njenengan nulungi aku,+Lan Njenengan nulungi aku, oh Yéhuwah Gusti Allahku.+ 16  Aku ngomong, ”Muga-muga wong-wong kuwi ora ngrasa seneng nèk aku susahLan ora nyombongké dhiri nèk aku nindakké dosa.”* 17  Aku wis ora kuwat manèh,Lan aku ngrasakké lara terus.+ 18  Aku ngakoni kesalahanku.+ Aku ora tenang merga dosaku.+ 19  Ning, mungsuh-mungsuhku kuwat banget.* Wong-wong sing sengit karo aku tanpa alesan dadi saya akèh. 20  Wong-wong kuwi mbales tumindakku sing apik nganggo kejahatan. Wong-wong kuwi mungsuhi aku merga aku péngin nindakké sing apik. 21  Oh Yéhuwah, aja ninggalké aku. Oh Gusti Allah, aja adoh-adoh saka aku.+ 22  Oh Yéhuwah, Njenengan sing nylametké aku,+Cepet tulungi aku.

Katrangan Tambahan

Lit.: ”Ora ana bagéan sing séhat ing dagingku”.
Lit.: ”Balungku”.
Lit.: ”Pinggangku panas banget kaya diobong”.
Lit.: ” Lan cahaya ing mripatku ora jelas manèh”.
Lit.: ”nèk sikilku keplèsèt”.
Utawa mungkin ”ana akèh sing mungsuhi aku tanpa alesan”.