Mazmur 58:1-11

  • Ana Gusti Allah sing ngadili bumi

    • Donga njaluk bèn wong-wong jahat dihukum (6-8)

Kanggo pemimpin musik: Nurut lagu ”Aja Nyingkirké”. Lagu sing digawé Daud. Miktam.* 58  Hé kowé kabèh, nèk kowé meneng waé, apa kowé isa ngomongké sing bener?+ Apa kowé isa adil wektu ngadili?+   Kowé malah nggawé rencana sing ora bener ing atimu,+Lan kowé nindakké sing jahat ing tanah iki.+   Kèt lair,* wong sing jahat wis nyimpang.* Kèt lair, wong-wong kuwi bejat lan seneng ngapusi.   Omongané kaya racuné ula.+ Wong-wong kuwi budheg kaya ula kobra sing nutup kupingé.   Ula kuwi ora ngrungokké swarané pawang,Senajan pawangé nggunakké mantra sing ampuh.   Oh Gusti Allah, remuken untuné wong-wong jahat kuwi. Oh Yéhuwah, remuken rahangé wong-wong sing kaya singa* kuwi.   Muga-muga wong-wong kuwi ora ana manèh kaya banyu sing mili nganti entèk. Muga-muga Gusti Allah nyiapké* busur panahé lan manah wong-wong kuwi.   Muga-muga wong-wong kuwi kaya bekicot sing arep mati.* Muga-muga wong-wong kuwi kaya bayi sing mati sakdurungé lair, sing durung tau ndelok matahari.   Kowé nyumet geni nganggo semak berduri. Ning, sakdurungé panciné panas,Gusti Allah nggawé semak berduri kuwi, sing teles lan sing garing, kabur kaya kena badai.+ 10  Wong sing bener seneng merga Gusti Allah wis mbales wong sing jahat.+ Sikilé wong sing bener kuwi bakal teles kena getihé wong sing jahat.+ 11  Terus wong-wong bakal kandha, ”Wong sing bener mesthi bakal éntuk upah.+ Pancèn ana Gusti Allah sing ngadili bumi.”+

Katrangan Tambahan

Lit.: ”Kèt isih ana ing weteng”.
Utawa ”bejat”.
Utawa ”singa enom sing rambuté dawa”.
Utawa ”masang tali”.
Lit.: ”sing melèlèh wektu mlaku”.