Mazmur 140:1-13

  • Yéhuwah kuwi Gusti Allah sing kuwat sing nylametké

    • Wong jahat kuwi kaya ula (3)

    • Wong sing kejem dipatèni (11)

Kanggo pemimpin musik. Lagu sing digawé Daud. 140  Oh Yéhuwah, slametna aku saka wong sing jahat. Lindhungi aku saka wong sing kejem.+   Wong-wong kuwi nggawé rencana jahat+Lan nggawé masalah saben dina.   Omongané wong-wong kuwi* kaya ilaté ula.+ Omongané wong-wong kuwi kaya racuné ula beracun.*+ (Sela)   Oh Yéhuwah, lindhungi aku saka wong sing jahat.+ Slametna aku saka wong sing kejem,Sing nggawé rencana jahat bèn aku cilaka.   Wong sing sombong péngin njebak aku. Wong kuwi kaya masang jaring ing dalan sing tak liwati+Bèn aku cilaka.+ (Sela)   Aku kandha marang Yéhuwah, ”Oh Yéhuwah, Njenengan kuwi Gusti Allahku. Rungokna wektu aku njaluk tulung.”+   Oh Yéhuwah Gusti sing Mahakuwasa, sing nylametké aku,Njenengan nglindhungi aku* pas perang.+   Oh Yéhuwah, aja nganti kepénginané wong jahat kelakon. Aja nganti rencana jahaté berhasil bèn wong kuwi ora sombong.+ (Sela)   Bèn waé omongan èlèké wong-wong sing ana ing sekitarkuMbalik ing wong-wong kuwi dhéwé.+ 10  Bèn waé wong-wong kuwi kena udan bara api.+ Bèn waé wong-wong kuwi diuncalké ing geni,Ing lubang sing jero,*+ lan ora isa metu manèh saka kono. 11  Bèn waé wong sing seneng mitnah ora bakal éntuk panggonan sing aman ing bumi.+ Bèn waé wong sing kejem kena bencana lan dipatèni. 12  Aku ngerti nèk Yéhuwah bakal mbéla wong cilikLan mènèhi keadilan marang wong mlarat.+ 13  Wong bener mesthi bakal muji jeneng-MuLan bakal terus cedhak karo Njenengan.+

Katrangan Tambahan

Lit.: ”Ilaté wong-wong kuwi landhep”.
Lit.: ”Racuné ula beracun ana ing lambéné”.
Lit.: ”sirahku”.
Utawa ”Ing lubang sing ana banyuné”.