Mazmur 114:1-8

  • Wong Israèl dibébaské saka Mesir

    • Laut mbelah (5)

    • Gunung-gunung mlumpat kaya domba lanang (6)

    • Watu sing atos dadi mata air (8)

114  Wektu Israèl metu saka Mesir,+Wektu keturunané Yakub bébas saka bangsa sing basané béda,   Yéhuda dadi panggonan suciné Gusti Allah,Lan Israèl dadi dhaérah kekuasaané.+   Laut mbelah wektu ndelok apa sing ditindakké Gusti Allah,+Lan banyu Kali Yordan mandheg mili.+   Gunung-gunung mlumpat kaya domba lanang.+ Bukit-bukit mlumpat kaya anak domba.   Hé laut, ngapa kok kowé mbelah?+ Hé Kali Yordan, ngapa kok kowé mandheg mili?+   Hé gunung-gunung, ngapa kok kowé mlumpat kaya domba lanang? Hé bukit-bukit, ngapa kok kowé mlumpat kaya anak domba?   Hé bumi, kowé kudu wedi marang* Gusti,Marang Gusti Allahé Yakub,+   Sing nggawé gunung watu dadi kolamLan watu sing atos dadi mata air.+

Katrangan Tambahan