Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Libri i Isaisë

Kapitujt

Përmbajtja

 • 1

  • Një baba dhe bijtë rebelë (1-9)

  • Jehovai urren adhurimin sa për sy e faqe (10-17)

  • «Le t’i ndreqim gjërat mes nesh» (18-20)

  • Sioni do të rivendoset si qytet besnik (21-31)

 • 2

  • Lartësohet mali i Jehovait (1-5)

   • Shpatat shndërrohen në plore (4)

  • Fodullët do të poshtërohen në ditën e Jehovait (6-22)

 • 3

  • Krerët e Judës mashtrojnë popullin (1-15)

  • Gjykohen bijat flirtuese të Sionit (16-26)

 • 4

  • Shtatë gra për një burrë (1)

  • Ajo që mbin falë Jehovait do të jetë e lavdishme (2-6)

 • 5

  • Këngë për vreshtin e Jehovait (1-7)

  • Mjerime për vreshtin e Jehovait (8-24)

  • Zemërimi i Perëndisë kundër popullit të tij (25-30)

 • 6

  • Vegimi për Jehovain në tempullin e tij (1-4)

   • «I shenjtë, i shenjtë, i shenjtë është Jehovai» (3)

  • Buzët e Isaisë pastrohen (5-7)

  • Isaia merr një caktim (8-10)

   • «Ja ku jam! Më dërgo mua!» (8)

  • «Deri kur, o Jehova?» (11-13)

 • 7

  • Mesazh për mbretin Akaz (1-9)

   • Shear-Jashubi (3)

  • Shenja e Emanuelit (10-17)

  • Pasojat e jobesnikërisë (18-25)

 • 8

  • Pushtimi i ardhshëm asirian (1-8)

   • Maher-Shalal-Hash-Bazi (1-4)

  • Mos kini frikë—«Perëndia është me ne!» (9-17)

  • Isaia dhe fëmijët e tij shërbejnë si shenja (18)

  • Drejtojuni ligjit, jo demonëve (19-22)

 • 9

  • Një dritë e madhe në vendin e Galilesë (1-7)

   • Lind «Princi i Paqes» (6, 7)

  • Dora e Perëndisë kundër Izraelit (8-21)

 • 10

  • Dora e Perëndisë kundër Izraelit (1-4)

  • Asiria—​shkopi i zemërimit të Perëndisë (5-11)

  • Ndëshkim ndaj Asirisë (12-19)

  • Një mbetje nga Jakobi do të kthehet (20-27)

  • Perëndia do të gjykojë Asirinë (28-34)

 • 11

  • Qeverisja e drejtë e degëzës së Jeseut (1-10)

   • Ujku do të rrijë bashkë me qengjin (6)

   • Njohuria për Jehovain mbush tokën (9)

  • Një mbetje e popullit do të rivendoset (11-16)

 • 12

  • Kënga e falënderimit (1-6)

   • ‘Jah Jehovai është forca ime’ (2)

 • 13

  • Shpallje kundër Babilonisë (1-22)

   • Dita e Jehovait është afër! (6)

   • Medët do të rrëzojnë Babiloninë (17)

   • Babilonia nuk do të banohet më kurrë (20)

 • 14

  • Izraeli do të banojë në vendin e vet (1, 2)

  • Tallje kundër mbretit të Babilonisë (3-23)

   • Ai që shkëlqente, do të bjerë nga qielli (12)

  • Dora e Jehovait do të dërrmojë asirianin (24-27)

  • Shpallje kundër Filistisë (28-32)

 • 15

  • Shpallje kundër Moabit (1-9)

 • 16

  • Vazhdon shpallja kundër Moabit (1-14)

 • 17

  • Shpallje kundër Damaskut (1-11)

  • Jehovai do të qortojë kombet (12-14)

 • 18

  • Shpallje kundër Etiopisë (1-7)

 • 19

  • Shpallje kundër Egjiptit (1-15)

  • Egjipti do ta njohë Jehovain (16-25)

   • Një altar për Jehovain në Egjipt (19)

 • 20

  • Shenjë kundër Egjiptit dhe Etiopisë (1-6)

 • 21

  • Shpallje kundër shkretëtirës së detit (1-10)

   • Vazhdon të vrojtojë nga kulla e rojës (8)

   • «Ra Babilonia!» (9)

  •  Shpallje kundër Dumahut dhe rrafshinës së shkretë (11-17)

   • «Rojë, në ç’pikë ka arritur nata?» (11)

 • 22

  • Shpallje për Luginën e Vegimit (1-14)

  • Kujdestari Shebna zëvendësohet nga Eliakimi (15-25)

   • Kunji simbolik (23-25)

 • 23

  • Shpallje kundër Tirit (1-18)

 • 24

  • Jehovai do ta boshatisë vendin (1-23)

   • Jehovai, Mbret në Sion (23)

 • 25

  • Bekime të bollshme për popullin e Perëndisë (1-12)

   • Gostia e Jehovait me verë të shkëlqyer (6)

   • S’do të ketë më vdekje (8)

 • 26

  • Këngë për besimin dhe shpëtimin (1-21)

   • Jah Jehovai është Shkëmbi i përjetshëm (4)

   • Banorët e tokës do të mësojnë drejtësinë (9)

   • «Të vdekurit e tu do të jetojnë» (19)

   • Hyr në dhomat ku je më i sigurt dhe fshihu (20)

 • 27

  • Jehovai vret leviathanin (1)

  • Këngë për Izraelin që krahasohet me një vresht (2-13)

 • 28

  • Mjerë pijanecët e Efraimit! (1-6)

  • Priftërinjtë dhe profetët e Judës janë të dehur (7-13)

  • «Besëlidhje me Vdekjen» (14-22)

   • Një gur i çmuar qosheje në Sion (16)

   • Puna e pazakontë e Jehovait (21)

  • Ilustrohet disiplina e mençur e Jehovait (23-29)

 • 29

  • Mjerë Arieli! (1-16)

   • Dënohet adhurimi që bëhet veç me fjalë (13)

  • Të shurdhrit do të dëgjojnë; të verbrit do të shohin (17-24)

 • 30

  • Ndihma e Egjiptit është krejt e pavlerë (1-7)

  • Populli hedh poshtë fjalën profetike (8-14)

  • Fuqia qëndron në besimin tuaj (15-17)

  • Jehovai tregohet zemërmirë me popullin e tij (18-26)

   • Jehovai, Mësuesi i Madh (20)

   • «Kjo është udha» (21)

  • Jehovai ekzekuton gjykimin ndaj Asirisë (27-33)

 • 31

  • Ndihma e vërtetë vjen nga Perëndia, jo nga njerëzit (1-9)

   • Kuajt e Egjiptit janë prej mishi e gjaku (3)

 • 32

  • Një mbret dhe princat do të qeverisin për të siguruar drejtësinë e vërtetë (1-8)

  • Paralajmërohen gratë moskokëçarëse (9-14)

  • Bekimet që sjell fryma e Perëndisë (15-20)

 • 33

  • Gjykim dhe shpresë për të drejtin (1-24)

   • Jehovai është Gjykatësi, Ligjdhënësi, dhe Mbreti (22)

   • Asnjë nuk do të thotë: «Jam sëmurë.» (24)

 • 34

  • Hakmarrja e Jehovait ndaj kombeve (1-4)

  • Edomi do të shkretohet (5-17)

 • 35

  • Parajsa do të rivendoset (1-7)

   • Të verbrit do të shohin; të shurdhrit do të dëgjojnë (5)

  • Udha e Shenjtërisë për të shpenguarit (8-10)

 • 36

  • Senakeribi pushton Judën (1-3)

  • Rabshakehu sfidon Jehovain (4-22)

 • 37

  • Hezekia i kërkon ndihmë Perëndisë me anë të Isaisë (1-7)

  • Senakeribi kërcënon Jerusalemin (8-13)

  • Lutja e Hezekisë (14-20)

  • Isaia tregon përgjigjen e Perëndisë (21-35)

  • Një engjëll vret 185.000 asirianë (36-38)

 • 38

  • Hezekia sëmuret dhe shërohet (1-22)

   • Këngë mirënjohjeje (10-20)

 • 39

  • Të dërguarit nga Babilonia (1-8)

 • 40

  • Ngushëllim për popullin e Perëndisë (1-11)

   • Një zë në shkretëtirë (3-5)

  • Madhështia e Perëndisë (12-31)

   • Kombet janë si një pikë uji në një kovë (15)

   • Perëndia banon mbi «rruzullin e tokës» (22)

   • Të gjithë yjet i thërret me emër (26)

   • Perëndia nuk lodhet kurrë (28)

   • Atyre që shpresojnë te Jehovai, u përtërihen fuqitë (29-31)

 •  41

  • Një pushtues nga lindja (1-7)

  • Perëndia zgjedh Izraelin si shërbëtor (8-20)

   • ‘Abrahami, miku im’ (8)

  • Sfidohen perënditë e tjera (21-29)

 • 42

  • Shërbëtori i Perëndisë dhe misioni i tij (1-9)

   • ‘Emri im është Jehova’ (8)

  • Një këngë e re lëvdimi për Jehovain (10-17)

  • Izraeli është i verbër dhe i shurdhër (18-25)

 • 43

  • Jehovai mbledh sërish popullin e tij (1-7)

  • Perënditë dalin në gjyq (8-13)

   • «Ju jeni dëshmitarët e mi» (10, 12)

  • Çlirimi nga robëria babilonase (14-21)

  • «Le të paraqesim çështjen kundër njëri-tjetrit» (22-28)

 • 44

  • Bekime për popullin e zgjedhur të Perëndisë (1-5)

  • Nuk ka Perëndi tjetër veç Jehovait (6-8)

  • Kotësia e idhujve të bërë nga njeriu (9-20)

  • Jehovai, Riblerësi i Izraelit (21-23)

  • Rindërtimi me anë të Kirit (24-28)

 • 45

  • Kiri miroset për të pushtuar Babiloninë (1-8)

  • Argjila nuk mund të hahet me Poçarin (9-13)

  • Kombet e tjera do ta njohin Izraelin (14-17)

  • Krijimi dhe profecitë tregojnë se Perëndia është i denjë për besim (18-25)

   • Toka u krijua që të banohej (18)

 • 46

  • Idhujt babilonas kundrejt Perëndisë së Izraelit (1-13)

   • Jehovai parathotë të ardhmen (10)

   • Një zog grabitqar nga lindja e diellit (11)

 • 47

  • Rënia e Babilonisë (1-15)

   • Demaskohen astrologët (13-15)

 • 48

  • Izraeli qortohet dhe rafinohet (1-11)

  • Jehovai do të veprojë kundër Babilonisë (12-16a)

  • Mësimet e Perëndisë janë për dobinë tonë (16b-19)

  • «Dilni nga Babilonia!» (20-22)

 • 49

  • Caktimi i shërbëtorit të Jehovait (1-12)

   • Drita e kombeve (6)

  • Ngushëllim për Izraelin (13-26)

 • 50

  • Mëkatet e Izraelit shkaktojnë probleme (1-3)

  • Shërbëtori i bindur i Jehovait (4-11)

   • Gjuha dhe veshi i të mësuarve (4)

 • 51

  • Sioni do të bëhet si kopshti i Edenit (1-8)

  • Ngushëllim nga Bërësi i fuqishëm i Sionit (9-16)

  • Kupa e tërbimit të Jehovait (17-23)

 • 52

  • Zgjohu, o Sion! (1-12)

   • Këmbët e bukura të atyre që sjellin lajmin e mirë (7)

   • Rojat e Sionit thërrasin njëzëri (8)

   • Ata që mbajnë pajisjet e shtëpisë së Jehovait duhet të jenë të pastër (11)

  • Shërbëtori i Jehovait do të lartësohet (13-15)

   • Pamja e shpërfytyruar (14)

 • 53

  • Vuajtja, vdekja dhe varrosja e shërbëtorit të Jehovait (1-12)

   • I përbuzur dhe i mënjanuar (3)

   • Merr mbi vete sëmundjet dhe dhembjet tona (4)

   • ‘Si qengj në thertore’ (7)

   • Mbart mëkatin e shumë njerëzve (12)

 • 54

  • Sioni shterpë do të ketë shumë bij (1-17)

   • Jehovai, bashkëshorti i Sionit (5)

   • Bijtë e Sionit do të mësohen nga Jehovai (13)

   • Armët kundër Sionit do të dështojnë (17)

 • 55

  • Ftesë për të ngrënë e për të pirë falas (1-5)

  • Kërkoni Jehovain dhe fjalën e tij të besueshme (6-13)

   • Udhët e Perëndisë më lart se udhët e njeriut (8, 9)

   • Fjala e Perëndisë do të përmbushet patjetër (10, 11)

 • 56

  • Bekime për të huajt dhe eunukët (1-8)

   • Shtëpi lutjesh për të gjithë (7)

  • Roja të verbra, qen të pagojë (9-12)

 • 57

  • I drejti dhe besniku vdesin (1, 2)

  • Demaskohet tradhtia e Izraelit ndaj Perëndisë (3-13)

  • Ngushëllim për të brengosurin (14-21)

   • Të ligjtë janë si deti i trazuar (20)

   • Nuk ka paqe për të ligjtë (21)

 • 58

  • Agjërimi i sinqertë dhe hipokrit (1-12)

  • Të mbash sabatin me kënaqësi (13, 14)

 • 59

  • Mëkatet e largojnë Izraelin nga Perëndia (1-8)

  • Rrëfimi i mëkateve (9-15a)

  • Jehovai ndërhyn për të penduarit (15b-21)

 • 60

  • Lavdia e Jehovait shndrit mbi Sionin (1-22)

   • Si pëllumba drejt folezave (8)

   • Ar në vend të bakrit (17)

   • I pakti do të bëhet një mijë (22)

 • 61

  • I mirosur për të shpallur lajmin e mirë (1-11)

   • ‘Viti i favorshëm i Jehovait’ (2)

   • «Pemë të mëdha të drejtësisë» (3)

   • Të huajt do të ndihmojnë (5)

   • «Priftërinj të Jehovait» (6)

 • 62

  • Emri i ri i Sionit (1-12)

 • 63

  • Hakmarrja e Jehovait ndaj kombeve (1-6)

  • Dashuria besnike e Jehovait në të shkuarën (7-14)

  • Lutja e pendimit (15-19)

 • 64

  • Vazhdon lutja e pendimit (1-12)

   • Jehovai, «Poçari ynë» (8)

 • 65

  • Gjykimi i Jehovait kundër idhujtarëve (1-16)

   • Perëndia i Fatit të Mirë dhe perëndia i Riskut (11)

   • «Shërbëtorët e mi do të hanë» (13)

  • Qiej të rinj dhe një tokë e re (17-25)

   • Ndërtojnë shtëpi; mbjellin vreshta (21)

   • Askush nuk do të robtohet më kot (23)

 • 66

  • Adhurimi i vërtetë dhe adhurimi i gabuar (1-6)

  • Sioni dhe bijtë e vet (7-17)

  • Populli mblidhet për të adhuruar në Jerusalem (18-24)