Isaia 65:1-25

  • Gjykimi i Jehovait kundër idhujtarëve (1-16)

    • Perëndia i Fatit të Mirë dhe perëndia i Riskut (11)

    • «Shërbëtorët e mi do të hanë» (13)

  • Qiej të rinj dhe një tokë e re (17-25)

    • Ndërtojnë shtëpi; mbjellin vreshta (21)

    • Askush nuk do të robtohet më kot (23)

65  «Lashë të më kërkonin ata që nuk pyetën për mua. Lashë të më gjenin ata që nuk më kërkuan.+ Një kombi që nuk lutej në emrin tim i thashë: ‘Ja ku jam, ja ku jam!’+   Tërë ditën kam pritur krahëhapur një popull kokëfortë,+që ecën në një udhë të keqe,+siç i thotë mendja e vet,+   drejt një populli që më fyen vazhdimisht me pafytyrësi,*+duke flijuar nëpër kopshte+ e duke paraqitur tym blatimesh mbi tulla.   Ata ulen mes varreve,+dhe e kalojnë natën në vende të fshehta,*hanë mish derri+dhe mbajnë nëpër enë lëngun e gjërave të ndyra.*+   Ata thonë: ‘Qëndro aty ku je. Mos m’u afro,sepse jam më i shenjtë se ti.’* Këta janë për mua si tym në flegrat e hundës,si zjarri që digjet gjatë gjithë ditës.   Ja, është shkruar para meje;unë nuk do të hesht,përkundrazi do t’i ndëshkoj,+do t’i ndëshkoj për gjithçka,*   për fajet që kanë bërë ata vetë dhe për fajet që kanë bërë paraardhësit e tyre,+​—thotë Jehovai. Meqenëse kanë paraqitur tym blatimesh në maledhe më kanë poshtëruar në kodra,+në fillim do t’i ndëshkoj për gjithë veprat e liga.»*   Kështu thotë Jehovai: «Ashtu si dikush sheh një bistak rrushi, nga i cili mund të nxirret verë e re,dhe thotë: ‘Mos e prish, se në të ka një të mirë’,*po ashtu do të bëj edhe unë për hir të shërbëtorëve të mi;nuk do t’i shkatërroj të gjithë.+   Nga Jakobi do të nxjerr pasardhës*dhe nga Juda atë që do të trashëgojë malet e mia;+të zgjedhurit e mi do ta zotërojnë këtë venddhe shërbëtorët e mi do të banojnë atje.+ 10  Për popullin tim që më kërkon,Sharoni+ do të kthehet në kullotë për dhentëdhe lugina* e Akorit+ në një vend ku do të pushojnë gjedhët. 11  Por ju jeni mes atyre që më braktisin mua, Jehovain,+që harrojnë malin tim të shenjtë,+që shtrojnë tryezën për perëndinë e Fatit të Mirëdhe mbushin kupat me verë të përzier për perëndinë e Riskut. 12  Ja pse risku juaj do të jetë shpata+dhe që të gjithë do të gjunjëzoheni për t’u vrarë,+sepse kur ju thirra, nuk u përgjigjët,kur ju fola, nuk më dëgjuat.+ Ju bënit atë që ishte e keqe në sytë e midhe zgjodhët të bënit gjëra që nuk i pëlqej.»+ 13  Prandaj, kështu thotë Zotëria Sovran Jehova: «Ja, shërbëtorët e mi do të hanë, kurse ju do të keni uri.+ Ja, shërbëtorët e mi do të pinë,+ kurse ju do të keni etje. Ja, shërbëtorët e mi do të gëzojnë,+ kurse juve do t’ju vijë turp.+ 14  Ja, nga gëzimi i zemrës, shërbëtorët e mi do të lëshojnë britma të hareshme,kurse ju do të bërtitni nga dhembjet e zemrëse do të ulërini nga vuajtjet e shpirtit. 15  Ju do të lini pas një emër që të zgjedhurit e mi do ta përdorin si mallkimdhe vdekja do t’ju vijë nga dora ime, dora e Zotërisë Sovran Jehova,kurse shërbëtorët e mi do t’i thërras me një emër tjetër.+ 16  Kushdo në tokë që kërkon një bekim,do të bekohet nga Perëndia i së vërtetës,*dhe kushdo në tokë që betohet,do të betohet për mua, Perëndinë e së vërtetës.*+ Vuajtjet* e mëparshme do të harrohen,do të fshihen nga sytë e mi,+ 17  sepse unë po krijoj qiej të rinj dhe një tokë të re.+ Gjërat e mëparshme nuk do të vijnë më në mendje*dhe as do të zgjohen më në zemër.+ 18  Prandaj ngazëlloni e jini të gëzuar përjetë për atë që po krijoj,sepse ja, Jerusalemin do ta bëj burim gëzimie popullin e tij burim ngazëllimi.+ 19  Do të gëzoj për Jerusalemine do të ngazëlloj për popullin tim.+ Atje s’do të dëgjohet më asnjë e qarë,asnjë rënkim nga hallet.+ 20  Nuk do të ketë më asnjë foshnjë që të jetojë vetëm pak ditë,asnjë të moshuar që nuk i mbush ditët e tij;sepse kush do të vdesë njëqind vjeç, do të konsiderohet djalë i ridhe mëkatari do të mallkohet, edhe nëse do të jetë njëqind vjeç.* 21  Ata do të ndërtojnë shtëpi e do të jetojnë në to,+do të mbjellin vreshta e do të hanë frytin e tyre.+ 22  S’do të ndërtojnë që të banojë një tjetër,s’do të mbjellin që të hajë një tjetër,sepse ditët e popullit tim do të zgjasin sa ditët e një peme+dhe të zgjedhurit e mi do të kënaqen plotësisht me veprën e duarve të tyre. 23  Nuk do të robtohen* më kot*+e nuk do të lindin fëmijë që t’i shohin të vuajnë,sepse ata dhe pasardhësit e tyrejanë pasardhës* të bekuar nga Jehovai.+ 24  Madje para se të thërrasin, unë do t’u përgjigjem;ndërkohë që do të jenë ende duke folur, unë do t’i dëgjoj. 25  Ujku dhe qengji do të kullotin së bashku,luani do të hajë kashtë si demi.+ Gjarpri do të ushqehet me pluhur. Nuk do të bëjnë asnjë të keqe dhe asnjë dëm në tërë malin tim të shenjtë»,+​—thotë Jehovai.

Shënime në fund të faqes

Ose «para fytyrës».
Një mundësi tjetër «në kasolle rojtarësh».
Ose «të papastra».
Një mundësi tjetër «që shenjtëria ime të mos kalojë te ti».
Ose «do t’u jap shpagim të plotë në gji».
Ose «do t’u jap shpagim të plotë në gji».
Fjalë për fjalë «një bekim».
Fjalë për fjalë «një farë».
Ose «ultësira».
Ose «i besnikërisë». Fjalë për fjalë «i Aminit».
Ose «e besnikërisë». Fjalë për fjalë «e Aminit».
Ose «Hallet».
Ose «nuk do të kujtohen më».
Një mundësi tjetër «dhe ai që nuk i ka mbushur njëqind vjeç, do të quhet i mallkuar».
Ose «Nuk do të punojnë fort».
Ose «për asgjë».
Fjalë për fjalë «farë».