Isaia 48:1-22

  • Izraeli qortohet dhe rafinohet (1-11)

  • Jehovai do të veprojë kundër Babilonisë (12-16a)

  • Mësimet e Perëndisë janë për dobinë tonë (16b-19)

  • «Dilni nga Babilonia!» (20-22)

48  Dëgjo, o shtëpi e Jakobit,ju që thirreni me emrin e Izraelit,+që keni dalë nga ujërat e* Judës,që betoheni për emrin e Jehovait+e që i luteni Perëndisë së Izraelit,por jo sipas së vërtetës dhe drejtësisë.+   Ju thirreni me emrin e qytetit të shenjtë+dhe kërkoni mbështetjen e Perëndisë së Izraelit,+emri i të cilit është Jehovai i ushtrive.   «Gjërat e mëparshme* jua kam thënë shumë kohë më parë. Ato dolën nga goja imedhe unë i shpalla.+ Papritmas unë veprova, dhe ato ndodhën.+   Ngaqë e dija sa kokëfortë je,që e ke qafën të fortë si hekur* dhe ballin si bakër,+   t’i tregova kohë më parë. Unë t’i tregova para se të ndodhnin,që të mos thoshe: ‘E bëri idhulli im;e urdhëroi shëmbëlltyra ime e gdhendur dhe shëmbëlltyra ime prej metali.’*   Ti i ke dëgjuar e i ke parë të gjitha. A nuk do t’i shpallësh?+ Që tani e tutje, unë po njoftoj gjëra të reja,+të fshehura me kujdes, që nuk i ke ditur.   Këto gjëra po krijohen vetëm tani, dhe nuk janë krijuar kohë më parë,para ditës së sotme nuk i ke dëgjuar kurrë,kështu nuk mund të thuash: ‘Ja, tashmë i dija.’   Jo, as nuk i ke dëgjuar,+ as nuk i ke ditur,e në të kaluarën nuk doje të dëgjoje,sepse unë e di se je shumë i pabesë+dhe se e ke shkelur ligjin që nga lindja.+   Por, për hir të emrit tim, do ta përmbaj zemërimin;+për hir të lavdisë sime do të përmbahem,e nuk do të të shfaros.+ 10  Ja, të kam rafinuar, por jo si argjendin;+të kam provuar* me mundime si në furrën e shkrirjes.+ 11  Për hir të emrit tim, vetëm për hir të emrit tim, do të veproj,+sepse si mund të lejoj që të më përdhosin?+ Lavdinë time nuk ia jap askujt tjetër.* 12  Më dëgjo, o Jakob, dhe ti, o Izrael, që të kam thirrur. Unë jam po Ai që kam qenë.+ Unë jam i pari; unë jam edhe i fundit.+ 13  Me dorën time hodha themelet e tokës+dhe me dorën time të djathtë shtriva qiejt.+ Kur unë i thërras, paraqiten së bashku. 14  Mblidhuni të gjithë dhe dëgjoni. Cili prej tyre* i ka shpallur këto gjëra? Jehovai e ka dashur atë,*+dhe do të bëjë me Babiloninë siç dëshiron+e do ta ngrejë krahun e tij kundër kaldeasve.+ 15  Unë vetë kam folur dhe e kam thirrur.+ E kam sjellë dhe do të bëj që ai të ketë sukses.+ 16  Afrohuni tek unë dhe dëgjoni. Që në fillim, nuk kam folur në fshehtësi.+ Që nga koha kur ndodhi, unë kam qenë atje.» Tani Zotëria Sovran Jehova më ka dërguar mua bashkë me frymën e tij. 17  Kështu thotë Jehovai, Riblerësi yt, i Shenjti i Izraelit:+ «Unë, Jehovai, jam Perëndia yt,Ai që të mëson si të nxjerrësh dobi për vete,*+Ai që të udhëheq nëpër rrugën nga duhet të shkosh.+ 18  Ah, sa shumë dua që t’u kushtosh vëmendje urdhërimeve të mia!+ Atëherë paqja jote do të jetë si lumë+dhe drejtësia jote si valët e detit.+ 19  Pasardhësit* e tu do të jenë aq të shumtë sa rëra e detitdhe bijtë e tu të shumtë si kokrrizat e saj.+ Emri i tyre as do të zhduket, as do të shfaroset kurrë para meje.» 20  Dilni nga Babilonia!+ Mbathjani nga kaldeasit! Njoftojeni me britma gëzimi dhe shpalleni!+ Përhapeni deri në skajet e tokës.+ Thoni: «Jehovai e ka riblerë shërbëtorin e tij, Jakobin.+ 21  Ata nuk i mori etja kur ai i udhëhoqi nëpër vende të shkreta.+ Për ta bëri që të dilte ujë nga shkëmbi,e çau shkëmbin që të vërshonte ujë.+ 22  Nuk ka paqe për të ligjtë»,+​—thotë Jehovai.

Shënime në fund të faqes

Një mundësi tjetër «që e keni prejardhjen nga».
Fjalë për fjalë «e para».
Fjalë për fjalë «si tejzë hekuri».
Ose «shtatorja ime e derdhur».
Ose «të kam shqyrtuar». Një mundësi tjetër «të kam zgjedhur».
Ose «Lavdinë time nuk e ndaj me askënd tjetër».
Me sa duket u referohet perëndive të rreme.
Domethënë, Kirin.
Ose «të mëson për të mirën tënde».
Fjalë për fjalë «Fara». Në hebraisht kjo fjalë mund të nënkuptojë edhe shumësin. Shih Fjalorthin.