Jobi 32:1-22

  • Elihu i ri fillon të diskutojë (1-22)

    • Zemërohet me Jobin dhe me shokët e Jobit (2, 3)

    • Nga respekti, priti para se të fliste (6, 7)

    • Mosha s’të bën medoemos të mençur (9)

    • Elihu mezi pret të flasë (18-20)

32  Kështu ata të tre nuk i kthyen më përgjigje, se Jobi ishte i bindur për drejtësinë e vet.*+  Mirëpo Elihu, biri i Barakelit, buzitit,+ nga familja e Ramit, u zemërua shumë. Atij iu ndez zemërimi kundër Jobit, se u përpoq ta shpallte veten më të drejtë se Perëndia.+  U zemërua shumë edhe me tre shokët e Jobit, sepse nuk kishin ditur t’i përgjigjeshin siç duhet, përkundrazi, kishin bërë fajtor Perëndinë.+  Para se t’i përgjigjej Jobit, Elihu priti të mbaronin ata, meqë ishin më të moshuar.+  Kur pa se ata të tre nuk kishin ç’ti thoshin më Jobit, Elihut iu ndez zemërimi edhe më shumë.  Kështu Elihu, biri i Barakelit, buzitit, filloi të thoshte: «Unë jam i ri,*kurse ju të moshuar.+ Ndaj nga respekti u përmbajta+ e s’guxova t’ju thosha atë që di.   Mendova: ‘Të flasë mosha,*dhe të tregojnë mençuri vitet e shumta.’   Por aftësinë për të kuptuarnjeriut ia jep fryma e shenjtë, po, fryma e të Plotfuqishmit.+   Mosha s’të bën* medoemos të mençur,s’janë vetëm të moshuarit që kuptojnë ç’është e drejtë.+ 10  Prandaj them: ‘Më dëgjoni,se edhe unë do t’ju tregoj atë që di.’ 11  Prita të flisnit ju;i dëgjova arsyetimet tuaja+ ndërsa kërkonit të gjenit fjalët.+ 12  Ju ndoqa me vëmendje,por asnjëri s’mundi t’i tregonte Jobit se e kishte gabim*ose t’u jepte përgjigje argumenteve të tij. 13  Prandaj mos thoni: ‘Kemi mençuri,se atë po e ndreq Perëndia, jo njeriu.’ 14  Jobi s’i drejtoi ato fjalë kundër meje,prandaj nuk do t’i përgjigjem me arsyetimet tuaja. 15  Ju u shtangët, s’u përgjigjët më;s’kishit më asgjë për të thënë. 16  Prita, por ju nuk po flisnit më;thjesht rrinit atje e s’përgjigjeshit. 17  Prandaj do të përgjigjem unë;edhe unë do t’ju tregoj atë që di, 18  sepse kam plot fjalë për të thënë;fryma e Perëndisë më nxit të flas. 19  Brenda* ndihem si vera e mbyllur,si kacekët e rinj të verës që janë gati të pëlcasin.+ 20  Më lini të flas që të gjej lehtësim,do të hap gojën e do të përgjigjem. 21  S’do të mbaj anën e askujt,+askujt s’do t’i bëj lajka,* 22  se nuk di të bëj lajka,përndryshe Bërësi im do të më shfaroste në çast.

Shënime në fund të faqes

Ose «ishte i drejtë në sytë e vet».
Fjalë për fjalë «i vogël në ditë».
Fjalë për fjalë «Të flasin ditët».
Ose «Ditët e shumta s’të bëjnë».
Ose «ta korrigjonte Jobin».
Fjalë për fjalë «Barku im».
Ose «s’do t’i drejtohem me tituj nderi».