Jobi 2:1-13

  • Satanai vë në diskutim sërish motivet e Jobit (1-5)

  • Satanai lejohet të godasë shëndetin e Jobit (6-8)

  • Gruaja e Jobit: «Mallko Perëndinë dhe vdis!» (9, 10)

  • Vijnë tre shokët e Jobit (11-13)

2  Pas kësaj, erdhi dita që bijtë e Perëndisë së vërtetë*+ u paraqitën para Jehovait+ dhe zunë vendin e tyre. Me ta hyri edhe Satanai që të zinte vendin e tij para Jehovait.+  Atëherë Jehovai i tha Satanait: «Nga vjen?» Satanai ia ktheu Jehovait: «Jam endur nëpër tokë dhe i kam rënë lart e poshtë.»+  Jehovai i tha Satanait: «E ke vënë re Jobin, shërbëtorin tim? Në mbarë tokën nuk ka njeri si ai, me integritet* dhe të ndershëm,*+ që nderon thellësisht Perëndinë* dhe i qëndron larg së keqes. Edhe pse ti më nxit kundër tij+ që ta rrënoj* pa shkak, prapëseprapë ai po e mban integritetin të patundur.»+  Satanai ia ktheu Jehovait: «Lëkurë për lëkurë! Njeriu jep çdo gjë që ka për jetën e vet.  Provo njëherë të zgjatësh dorën e të prekësh kockat dhe mishin e tij, e ke për të parë po nuk të mallkoi sy më sy.»*+  Atëherë Jehovai i tha Satanait: «Është në dorën tënde.* Veç kurseja jetën!»  Kështu, Satanai u largua nga prania* e Jehovait dhe e goditi Jobin me çibanë të dhembshëm*+ nga maja e kokës deri në fund të këmbëve.  Prandaj Jobi mori një copë qeramike për t’u kruar dhe rrinte i ulur në hi.+  Atëherë e shoqja i tha: «Akoma e mban të patundur integritetin?!* Mallko Perëndinë dhe vdis!» 10  Por ai ia ktheu: «Tani po flet si grua pa mend. Mos duhet të pranojmë vetëm të mirën nga Perëndia i vërtetë? A s’duhet të pranojmë edhe të keqen?»+ Në gjithë këtë, Jobi nuk mëkatoi me buzët e tij.+ 11  Tre shokë* të Jobit, temaniti Elifaz,+ shuahiti+ Beldad+ dhe namatiti Zofar,+ dëgjuan për gjithë të zezat që i kishin rënë dhe u nisën secili nga vendi i vet. Ata u takuan, siç e kishin lënë, e shkuan për t’i qarë hallin Jobit dhe për ta ngushëlluar. 12  Kur e panë nga larg, nuk e njohën. Atëherë ia dhanë të qarit, shqyen rrobat dhe hodhën pluhur mbi kokë.+ 13  Pastaj u ulën përtokë pranë tij për shtatë ditë e shtatë net. Asnjëri s’i tha as edhe një fjalë, se e shihnin që dhembja e tij ishte e madhe.+

Shënime në fund të faqes

Idiomë hebraike që u referohet bijve engjëllorë të Perëndisë.
Ose «të paqortueshëm dhe të drejtë».
Fjalë për fjalë «i frikësohet Perëndisë». Shih Fjalorthin.
Fjalë për fjalë «ta përpij».
Ose «në fytyrë».
Ose «Është nën kontrollin tënd».
Fjalë për fjalë «fytyra».
Ose «me ulcera të dhembshme».
Ose «të njohur».