Jobi 25:1-6

  • Fjalimi i tretë i Beldadit (1-6)

    • ‘Si mund të jetë i pafajshëm njeriu para Perëndisë?’ (4)

    • Pohon se integriteti i njeriut është i kotë (5, 6)

25  Beldadi,+ shuahiti, iu përgjigj:   «Atij i përket mbretërimi;ai ka forcë të tmerrshme; ai vë paqe lart në qiell.   A kanë të numëruar trupat e tij ushtarake? Mbi kë nuk shkëlqen drita e tij?   Ndaj si mund të jetë i drejtë njeriu* në sytë e Perëndisë?+Si mund të jetë i pafajshëm* njeriu i lindur nga një grua?+   As hëna nuk shndrit para tij,as yjet nuk janë të pastër në sytë e tij.   Aq më tepër njeriu, që s’është veçse vemje,dhe biri i njeriut, që s’është veçse krimb!»

Shënime në fund të faqes

Ose «vdekatari».
Ose «i kulluar».