Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Libri i Jeremisë

Kapitujt

Përmbajtja

 • 1

  • Jeremia caktohet profet (1-10)

  • Vegimi i pemës së bajames (11, 12)

  • Vegimi i kazanit (13-16)

  • Jeremia merr forcë për të kryer caktimin (17-19)

 • 2

  • Izraeli braktis Jehovain për perënditë e tjera (1-37)

   • Izraeli krahasohet me një hardhi të egër (21)

   • Rrobat e njollosura me gjak (34)

 • 3

  • Apostazia e rëndë e Izraelit (1-5)

  • Izraeli dhe Juda fajtorë për tradhti (6-11)

  • Thirrje për pendim (12-25)

 • 4

  • Pendimi sjell bekime (1-4)

  • Shkatërrimi që do të vijë nga veriu (5-18)

  • Dhembja e Jeremisë për shkatërrimin që do të vijë (19-31)

 • 5

  • Populli refuzon disiplinën e Jehovait (1-13)

  • Shkatërrim, por jo shfarosje e plotë (14-19)

  • Jehovai i kërkon llogari popullit (20-31)

 • 6

  • Rrethimi i Jerusalemit afrohet (1-9)

  • Zemërimi i Jehovait ndaj Jerusalemi (10-21)

   • Thonë «Paqe!», kur paqe s’ka (14)

  • Pushtim mizor nga veriu (22-26)

  • Jeremia shërben si provues metali (27-30)

 • 7

  • Më kot mbështeten te tempulli i Jehovait (1-11)

  • Tempulli do të bëhet si Shilohu (12-15)

  • Dënohet adhurimi i rremë (16-34)

   • Adhurojnë Mbretëreshën e Qiejve (18)

   • Flijojnë fëmijët në Hinom (31)

 • 8

  • Populli zgjedh udhën e shumicës (1-7)

  • Çfarë mençurie kanë pa fjalën e Jehovait? (8-17)

  • Jeremia vajton për rënien e Judës (18-22)

   • «A nuk ka balsam në Galad?» (22)

 • 9

  • Trishtimi i thellë i Jeremisë (1-3a)

  • Jehovai i kërkon llogari Judës (3b-16)

  • Vajtime për Judën (17-22)

  • Mburremi ngaqë njohim Jehovain (23-26)

 • 10

  • Perënditë e kombeve në krahasim me Perëndinë e gjallë (1-16)

  • Shkatërrimi dhe mërgimi janë afër (17, 18)

  • Jeremia pikëllohet (19-22)

  • Lutja e profetit (23-25)

   • Njeriu nuk mund të drejtojë hapat e tij (23)

 • 11

  • Juda shkel besëlidhjen me Perëndinë (1-17)

   • Aq perëndi sa edhe qytete (13)

  • Jeremia krahasohet me një qengj për t’u therur (18-20)

  • Jereminë e kundërshtojnë njerëzit e qytetit të tij (21-23)

 • 12

  • Jeremia ankohet (1-4)

  • Jehovai përgjigjet (5-17)

 • 13

  • Rripi i linosë i prishur (1-11)

  • Qypat me verë do të përplasen (12-14)

  • Juda e pandreqshme do të shkojë në mërgim (15-27)

   • «A mund të ndërrojë një kushit lëkurën?» (23)

 • 14

  • Thatësira, zia e bukës dhe shpata (1-12)

  • Dënohen profetët e rremë (13-18)

  • Jeremia pranon mëkatet e popullit (19-22)

 • 15

  • Jehovai nuk do ta ndryshojë gjykimin (1-9)

  • Jeremia ankohet (10)

  • Jehovai përgjigjet (11-14)

  • Jeremia lutet (15-18)

   • Të përpish fjalët e Perëndisë sjell kënaqësi (16)

  • Jeremia merr forcë nga Jehovai (19-21)

 • 16

  • Jeremia nuk duhet të martohet, të vajtojë apo të festojë (1-9)

  • Ndëshkimi, pastaj rivendosja (10-21)

 • 17

  • Mëkati i Judës është i rrënjosur (1-4)

  • Bekimet që vijnë kur besojmë te Jehovai (5-8)

  • Zemra e pabesë (9-11)

  • Jehovai, shpresa e Izraelit (12, 13)

  • Lutja e Jeremisë (14-18)

  • Sabati të mbahet i shenjtë (19-27)

 •  18

  • Argjila në duart e poçarit (1-12)

  • Jehovai i kthen kurrizin Izraelit (13-17)

  • Komplot kundër Jeremisë; përgjërimi i tij (18-23)

 • 19

  • Jeremia duhet të copëtojë një poç argjile (1-15)

   • Flijojnë fëmijë për Baalin (5)

 • 20

  • Pashkuri godet Jereminë (1-6)

  • Jeremia nuk mund të mos predikojë (7-13)

   • Mesazhi i Perëndisë është si një zjarr përvëlues (9)

   • Jehovai është si një hero i fuqishëm (11)

  • Jeremia ankohet (14-18)

 • 21

  • Jehovai ia hedh poshtë kërkesën Zedekisë (1-7)

  • Populli duhet të zgjedhë jetën ose vdekjen (8-14)

 • 22

  • Mesazhe gjykimi kundër mbretërve të këqij (1-30)

   • Kundër Shalumit (10-12)

   • Kundër Jehojakimit (13-23)

   • Kundër Koniahut (24-30)

 • 23

  • Barinj të mirë dhe të këqij (1-4)

  • Siguri nën ‘filizin e drejtë’ (5-8)

  • Dënohen profetët e rremë (9-32)

  • «Barra» nga Jehovai (33-40)

 • 24

  • Fiqtë e mirë dhe të këqij (1-10)

 • 25

  • Çështja e Jehovait me kombet (1-38)

   • Kombet do t’i shërbejnë Babilonisë për 70 vjet (11)

   • Kupa e verës së tërbimit të Perëndisë (15)

   • Një e keqe përhapet komb më komb (32)

   • Të vrarët nga Jehovai (33)

 • 26

  • Jereminë e kërcënojnë me vdekje (1-15)

  • Jeremisë ia kursejnë jetën (16-19)

   • Citohet profecia e Mikesë (18)

  • Profeti Urijah (20-24)

 • 27

  • Zgjedha e Babilonisë (1-11)

  • Zedekia merr urdhrin që t’i nënshtrohet Babilonisë (12-22)

 • 28

  • Jeremia përballet me profetin e rremë Hananiah (1-17)

 • 29

  • Letra e Jeremisë drejtuar të mërguarve në Babiloni (1-23)

   • Izraeli do të rikthehet pas 70 vjetësh (10)

  • Një mesazh për Shemajahun (24-32)

 • 30

  • Premtime për rivendosje dhe shërim (1-24)

 • 31

  • Mbetja e Izraelit do të rivendoset në vend (1-30)

   • Rakela qan fëmijët e saj (15)

  • Një besëlidhje e re (31-40)

 • 32

  • Jeremia blen një arë (1-15)

  • Lutja e Jeremisë (16-25)

  • Përgjigjja e Jehovait (26-44)

 • 33

  • Premtohet rivendosja (1-13)

  • Siguri nën ‘filizin e drejtë’ (14-16)

  • Besëlidhja me Davidin dhe me priftërinjtë (17-26)

   • Besëlidhja për ditën dhe për natën (20)

 • 34

  • Mesazh gjykimi kundër Zedekisë (1-7)

  • Shkelet besëlidhja që u jepte lirinë skllevërve (8-22)

 • 35

  • Rekabitët tregojnë bindje shembullore (1-19)

 • 36

  • Jeremia dikton fjalët e një rrotulle (1-7)

  • Baruku lexon me zë të lartë rrotullën (8-19)

  • Jehojakimi e djeg rrotullën (20-26)

  • Mesazhi rishkruhet në një rrotull të re (27-32)

 • 37

  • Kaldeasit tërhiqen vetëm përkohësisht (1-10)

  • Jereminë e burgosin (11-16)

  • Zedekia takohet me Jereminë (17-21)

   • Jeremisë i sigurojnë bukë (21)

 • 38

  • Jereminë e hedhin në sternë (1-6)

  • Ebed-Meleku shpëton Jereminë (7-13)

  • Jeremia e nxit Zedekinë të dorëzohet (14-28)

 • 39

  • Rënia e Jerusalemit (1-10)

   • Zedekia ia mbath dhe e kapin (4-7)

  • Jereminë do ta mbrojnë (11-14)

  • Ebed-Melekut do t’i kursehet jeta (15-18)

 • 40

  • Nebuzaradani e liron Jereminë (1-6)

  • Gedaliahu caktohet mbi vendin (7-12)

  • Komplot kundër Gedaliahut (13-16)

 • 41

  • Gedaliahun e vret Ismaeli (1-10)

  • Johanani bën që Ismaeli t’ia mbathë (11-18)

 •  42

  • Populli i kërkon Jeremisë të lutet për drejtim (1-6)

  • Jehovai përgjigjet: «Mos shkoni në Egjipt!» (7-22)

 • 43

  • Populli nuk bindet dhe shkon në Egjipt (1-7)

  • Fjala e Jehovait i drejtohet Jeremisë në Egjipt (8-13)

 • 44

  • Parathuhet e keqja për judenjtë në Egjipt (1-14)

  • Populli hedh poshtë paralajmërimin e Perëndisë (15-30)

   • Adhurojnë Mbretëreshën e Qiejve (17-19)

 • 45

  • Mesazhi i Jehovait për Barukun (1-5)

 • 46

  • Profecia kundër Egjiptit (1-26)

   • Egjiptin do ta pushtojë Nabukodonosori (13, 26)

  • Premtimet që i bëhen Izraelit (27, 28)

 • 47

  • Profecia kundër filistinëve (1-7)

 • 48

  • Profecia kundër Moabit (1-47)

 • 49

  • Profecia kundër Amonit (1-6)

  • Profecia kundër Edomit (7-22)

   • Edomi nuk do të ekzistojë më si komb (17, 18)

  • Profecia kundër Damaskut (23-27)

  • Profecia kundër Kedarit dhe Hazorit (28-33)

  • Profecia kundër Elamit (34-39)

 • 50

  • Profecia kundër Babilonisë (1-46)

   • «Mbathjani nga Babilonia» (8)

   • Izraeli do të kthehet (17-19)

   • Ujërat e Babilonisë do të thahen (38)

   • Babilonia nuk do të banohet më (39, 40)

 • 51

  • Profecia kundër Babilonisë (1-64)

   • Babilonia do të bjerë befas në duart e medëve (8-12)

   • Librin e hedhin në Eufrat (59-64)

 • 52

  • Zedekia rebelohet kundër Babilonisë (1-3)

  • Nabukodonosori rrethon Jerusalemin (4-11)

  • Shkatërrimi i qytetit dhe i tempullit (12-23)

  • Popullin e çojnë në mërgim në Babiloni (24-30)

  • Jehojakinin e lirojnë nga burgu (31-34)