Zbulesa e Gjonit 9:1-21

  • Trumbeta e pestë (1-11)

  • Një mjerim kaloi, dy të tjerë po vijnë (12)

  • Trumbeta e gjashtë (13-21)

9  Engjëlli i pestë i ra trumbetës.+ Pashë një yll që kishte rënë nga qielli në tokë, të cilit iu dha çelësi i humnerës.+  Ai hapi humnerën dhe prej saj doli tym si nga një furrnaltë që errësoi diellin+ dhe ajrin.  Nga tymi dolën karkaleca që u vërsulën drejt tokës;+ atyre iu dha fuqi,* e njëjta fuqi si ajo e akrepave të tokës,  dhe iu tha të mos dëmtonin bimësinë e tokës, asgjë të gjelbër apo ndonjë pemë, por vetëm njerëzit që nuk kanë vulën e Perëndisë në ballë.+  Karkalecave nuk iu lejua t’i vritnin ata, por t’i mundonin për pesë muaj, siç e mundon njeriun pickimi i akrepit.+  Ato ditë, njerëzit do ta kërkojnë vdekjen, por s’do ta gjejnë kurrsesi. Do të duan të vdesin, por vdekja do t’ia mbathë prej tyre.  Karkalecat ngjanin me kuaj gati për betejë;+ në kokë mbanin kurora si prej ari, fytyrën e kishin si të njeriut,  flokët si të grave, dhëmbët si të luanëve+  dhe parzmoret i kishin si prej hekuri. Zhurma e krahëve të tyre i ngjante zhurmës së karrocave me kuaj që rendin drejt betejës.+ 10  Gjithashtu kishin bishta e thumba si të akrepave; në bishtat e tyre gjendej fuqia* për t’i munduar njerëzit për pesë muaj.+ 11  Në krye kishin një mbret, engjëllin e humnerës,+ që në hebraisht quhet Abadon,* kurse në greqisht Apolion.* 12  Mjerimi i parë kaloi. Ja, po vijnë edhe dy mjerime+ pas këtyre gjërave. 13  Engjëlli i gjashtë+ i ra trumbetës.+ Nga brirët e altarit prej ari+ që është para Perëndisë, u dëgjua një zë, 14  i cili i tha engjëllit të gjashtë që kishte trumbetën: «Zgjidhi katër engjëjt që janë lidhur pranë lumit të madh Eufrat.»+ 15  Atëherë katër engjëjt që ishin gati për këtë orë, ditë, muaj dhe vit, ai i zgjidhi që të vritnin një të tretën e njerëzve. 16  E dëgjova numrin e ushtrisë së kalorësve: ishte 20.000 herë 10.000.* 17  Ja si m’u shfaqën në vegim* kuajt dhe kalorësit e tyre: me parzmore të kuqe flakë, blu si hiacinti dhe të verdhë si squfuri, me koka si të luanëve,+ dhe nga goja u dilte zjarr, tym e squfur. 18  Nga këto tri plagë, nga zjarri, nga tymi dhe nga squfuri që u dilte nga goja, u vranë një e treta e njerëzve. 19  Në fakt fuqia e kuajve gjendej te goja dhe te bishti, sepse bishtat i kishin si gjarpërinj me koka, me të cilat godisnin njerëzit. 20  Megjithatë njerëzit e tjerë që nuk u vranë nga këto plagë, nuk u penduan për veprat e duarve të tyre; nuk hoqën dorë nga adhurimi i demonëve dhe i idhujve prej ari, argjendi, bakri, guri dhe druri, të cilët as mund të shohin, as mund të dëgjojnë e as mund të ecin.+ 21  Nuk u penduan e nuk hoqën dorë nga vrasjet, nga zakonet spiritiste, nga imoraliteti seksual* dhe as nga vjedhjet.

Shënimet

Ose «autoritet».
Ose «autoriteti».
Do të thotë «shkatërrues».
Do të thotë «shkatërrim».
Domethënë, 200.000.000.
Greqisht porneía. Shih Fjalorthin.