Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Libri i Zbulesës

Kapitujt

Përmbajtja

 • 1

  • Një zbulesë nga Perëndia me anë të Jezuit (1-3)

  • Gjoni u dërgon përshëndetje shtatë kongregacioneve (4-8)

   • «Unë jam Alfa dhe Omega» (8)

  • Nën frymëzim, Gjoni gjendet në ditën e Zotërisë (9-11)

  • Vegimi i Jezuit të lavdishëm (12-20)

 • 2

  • Mesazhe për Efesin (1-7), Smirnën (8-11), Pergamin (12-17), Tiatirën (18-29)

 • 3

  • Mesazhe për Sardën (1-6), Filadelfian (7-13), Laodicenë (14-22)

 • 4

  • Vegimi i pranisë qiellore të Jehovait (1-11)

   • Jehovai i ulur në fronin e tij (2)

   • Të 24 pleqtë të ulur në frone (4)

   • Katër krijesat e gjalla (6)

 • 5

  • Një rrotull me shtatë vula (1-5)

  • Qengji merr rrotullën (6-8)

  • Qengji është i denjë të hapë vulat (9-14)

 • 6

  • Qengji hap gjashtë vulat e para (1-17)

   • Kalorësi fitimtar mbi kalin e bardhë (1, 2)

   • Kalorësi mbi kalin me ngjyrë të kuqe zjarr heq paqen (3, 4)

   • Kalorësi mbi kalin e zi sjell zi buke (5, 6)

   • Kalorësi mbi kalin e zbehtë e ka emrin Vdekje (7, 8)

   • Gjaku i atyre që ishin therur rrëzë altarit (9-11)

   • Një tërmet i madh (12-17)

 • 7

  • Katër engjëj mbajnë erërat shkatërrimtare (1-3)

  • Numri i të vulosurve: 144.000 (4-8)

  • Një turmë e madhe me rroba të bardha të gjata (9-17)

 • 8

  • Hapet vula e shtatë (1-6)

  • Engjëjt u bien katër trumbetave të para (7-12)

  • Shpallen tre mjerime (13)

 • 9

  • Trumbeta e pestë (1-11)

  • Një mjerim kaloi, dy të tjerë po vijnë (12)

  • Trumbeta e gjashtë (13-21)

 • 10

  • Një engjëll i fuqishëm me një rrotull të vogël (1-7)

   • «Pritja mori fund» (6)

   • Sekreti i shenjtë do të plotësohet (7)

  • Gjoni ha rrotullën e vogël (8-11)

 • 11

  • Dy dëshmitarët (1-13)

   • Profetizojnë për 1.260 ditë të veshur me copë thesi (3)

   • I vrasin dhe nuk i varrosin (7-10)

   • Kthehen në jetë pas tri ditë e gjysmë (11, 12)

  • Kalon mjerimi i dytë, po vjen mjerimi i tretë (14)

  • Trumbeta e shtatë (15-19)

   • Mbretëria e Zotërisë tonë dhe e Krishtit të tij (15)

   • Ata që shkatërrojnë tokën do të shkatërrohen (18)

 • 12

  • Gruaja, djali që ajo lindi dhe dragoi (1-6)

  • Mikaeli lufton kundër dragoit (7-12)

   • Dragoi hidhet në tokë (9)

   • Djalli e di se i mbetet një periudhë e shkurtër kohe (12)

  • Dragoi përndjek gruan (13-17)

 • 13

  • Bisha me shtatë kokë del nga deti (1-10)

  • Bisha me dy brirë del nga toka (11-13)

  • Shëmbëlltyra e bishës me shtatë kokë (14, 15)

  • Damka dhe numri i bishës (16-18)

 • 14

  • Qengji dhe 144.000-t (1-5)

  • Mesazhe nga tre engjëj (6-12)

   • Engjëlli në mes të qiellit me lajmin e mirë (6, 7)

  • Lum ata që vdesin në unitet me Krishtin (13)

  • Dy të korrat e tokës (14-20)

 • 15

  • Shtatë engjëj me shtatë plagë (1-8)

   • Kënga e Moisiut dhe e Qengjit (3, 4)

 • 16

  • Shtatë kupat e zemërimit të Perëndisë (1-21)

   • Derdhen mbi tokën (2), detin (3), lumenjtë e burimet (4-7), diellin (8, 9), fronin e bishës (10, 11), Eufratin (12-16) dhe në ajër (17-21)

   • Lufta e Perëndisë në Armagedon (14, 16)

 • 17

  • Gjykimi i «Babilonisë së Madhe» (1-18)

   • Prostituta e madhe ulet mbi bishën me ngjyrë të kuqe të ndezur (1-3)

   • Bisha ishte, nuk është, por ngjitet nga humnera (8)

   • Dhjetë brirët do të luftojnë kundër Qengjit (12-14)

   • Dhjetë brirët do ta urrejnë prostitutën (16, 17)

 • 18

  • Rënia e ‘Babilonisë së Madhe’ (1-8)

   • «Dilni prej saj, o populli im» (4)

  • Vajtojnë për rënien e Babilonisë (9-19)

  • Në qiell gëzojnë për rënien e Babilonisë (20)

  • Babilonia do të flaket në det si gur (21-24)

 • 19

  • Lëvdoni Jah për gjykimet e tij (1-10)

   • Martesa e Qengjit (7-9)

  • Kalorësi mbi një kalë të bardhë (11-16)

  • Darka e madhe e Perëndisë (17, 18)

  • Bisha mundet (19-21)

 • 20

  • Satanai lidhet për 1.000 vjet (1-3)

  • Mbretërojnë me Krishtin për 1.000 vjet (4-6)

  • Satanai lirohet, më pas shkatërrohet (7-10)

  • Të vdekurit gjykohen para fronit të bardhë (11-15)

 • 21

  • Një qiell i ri dhe një tokë e re (1-8)

   • Nuk do të ketë më vdekje (4)

   • «Po bëj çdo gjë të re» (5)

  • Përshkruhet Jerusalemi i Ri (9-27)

 • 22

  • Lumi i ujit të jetës (1-5)

  • Përfundimi (6-21)

   • ‘Eja! Merrni falas ujin e jetës’ (17)

   • «Eja, o Zotëri Jezu!» (20)