Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Letra drejtuar romakëve

Kapitujt

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Përmbajtja

 • 1

  • Përshëndetje (1-7)

  • Pavli dëshiron të vizitojë kongregacionin e Romës (8-15)

  • I drejti do të jetojë falë besimit (16, 17)

  • Njerëzit që shpërfillin Perëndinë nuk kanë asnjë justifikim (18-32)

   • Cilësitë e Perëndisë shihen nga krijimi (20)

 • 2

  • Gjykimi i Perëndisë kundër judenjve dhe grekëve (1-16)

   • Si funksionon ndërgjegjja (14, 15)

  • Judenjtë dhe Ligji (17-24)

  • Rrethprerja e vërtetë bëhet në zemër (25-29)

 • 3

  • «Le të dalë i vërtetë Perëndia» (1-8)

  • Qoftë judenjtë, qoftë grekët, janë të gjithë nën mëkat (9-20)

  • Njeriu shpallet i drejtë me anë të besimit (21-31)

   • Nuk e pasqyrojmë dot lavdinë e Perëndisë (23)

 • 4

  • Abrahami shpallet i drejtë falë besimit (1-12)

   • Abrahami, ati i të gjithë atyre që kanë besim (11)

  • Premtimi iu dha Abrahamit si rezultat i besimit (13-25)

 • 5

  • U pajtuam me Perëndinë nëpërmjet Krishtit (1-11)

  • Adami na solli vdekjen, Krishti na solli jetën (12-21)

   • Mëkati dhe vdekja u përhapën te të gjithë (12)

   • Një akt i vetëm shfajësimi (18)

 • 6

  • Jetë e re nëpërmjet pagëzimit në Krishtin Jezu (1-11)

  • Të mos lejojmë që mëkati të mbretërojë në trupat tanë (12-14)

  • Nga skllevër të mëkatit, në skllevër të Perëndisë (15-23)

   • Paga e mëkatit—vdekja; dhurata e Perëndisë—jeta (23)

 • 7

  • Ilustrohet çlirimi nga Ligji (1-6)

  • Ligji tregon ç’është mëkati (7-12)

  • Lufta kundër mëkatit (13-25)

 • 8

  • Jetë dhe liri falë frymës së shenjtë (1-11)

  • Fryma jep dëshmi për birësimin (12-17)

  • Krijesa mezi pret të fitojë lirinë e fëmijëve të Perëndisë (18-25)

  • «Fryma ndërmjetëson për ne» (26, 27)

  • Paravendosja nga Perëndia (28-30)

  • Dalim fitimtarë falë dashurisë së Perëndisë (31-39)

 • 9

  • Pavlit i dhemb shpirti për izraelitët (1-5)

  • Pasardhësit e vërtetë të Abrahamit (6-13)

  • Zgjedhjet e Perëndisë nuk mund të kritikohen (14-26)

   • Enët e zemërimit dhe të mëshirës (22, 23)

  • Vetëm një mbetje do të shpëtojë (27-29)

  • Izraeli pengohet në gurin e pengesës (30-33)

 • 10

  • Si të quhemi të drejtë në sytë e Perëndisë (1-15)

   • Shpallja e besimit para të gjithëve (10)

   • Shpëtimi vjen kur thërrasim emrin e Jehovait (13)

   • Këmbët e bukura të atyre që shpallin lajmin e mirë (15)

  • Izraelitët e hedhin poshtë lajmin e mirë (16-21)

 • 11

  • Perëndia nuk e hodhi poshtë krejt popullin e vet (1-16)

  • Ilustrimi i pemës së ullirit (17-32)

  • O thellësi e mençurisë së Perëndisë! (33-36)

 • 12

  • T’i paraqitim trupat tanë si një flijim të gjallë (1, 2)

  • Dhurata të ndryshme, por i njëjti trup (3-8)

  •  Këshilla për jetën si të krishterë të vërtetë (9-21)

 • 13

  • Nënshtrimi ndaj autoriteteve (1-7)

   • Pagimi i taksave (6, 7)

  • Dashuria është përmbushja e Ligjit (8-10)

  • Të bëjmë një jetë të ndershme, si në dritën e diellit (11-14)

 • 14

  • Të mos e gjykojmë njëri-tjetrin (1-12)

  • Të mos bëhemi pengesë për të tjerët (13-18)

  • Të nxisim paqen dhe unitetin (19-23)

 • 15

  • Të pranojmë krahëhapur njëri-tjetrin, ashtu si bëri Krishti (1-13)

  • Pavli, shërbëtor për kombet (14-21)

  • Udhëtimet e ardhshme të Pavlit (22-33)

 • 16

  • Pavli prezanton Febën (1, 2)

  • Përshëndetje drejtuar të krishterëve në Romë (3-16)

  • Paralajmërime kundër përçarjes (17-20)

  • Përshëndetje nga bashkëpunëtorët e Pavlit (21-24)

  • Sekreti i shenjtë tani dihet (25-27)