Sipas Mateut 28:1-20

  • Jezui është ringjallur (1-10)

  • Ushtarëve u jepet ryshfet që të gënjejnë (11-15)

  • Caktimi për të bërë dishepuj (16-20)

28  Pas Sabatit, kur po zbardhte dita e parë e javës, Maria-Magdalena dhe Maria tjetër vajtën të shihnin varrin.+  Kur ja, atje kishte rënë një tërmet i madh, sepse engjëlli i Jehovait* kishte zbritur nga qielli, kishte ardhur, kishte rrokullisur gurin dhe po rrinte ulur mbi të.+  Pamjen e kishte si vetëtima dhe rrobat të bardha si bora.+  Nga frika, rojat u drodhën dhe mbetën si të vdekur.  Kurse engjëlli u tha grave: «Mos kini frikë, sepse e di se po kërkoni Jezuin, që u ekzekutua në shtyllë.+  Ai nuk është këtu, sepse u ringjall,* ashtu si kishte thënë.+ Ejani, shihni vendin ku ishte shtrirë  dhe pastaj shkoni shpejt e tregojuni dishepujve të tij se ai u ngrit nga të vdekurit dhe u thoni: ‘Ai po shkon përpara jush në Galile;+ atje do ta shihni.’ Ky është mesazhi im për ju.»+  Kështu ato u larguan me të shpejtë nga varri* dhe, me frikë e gëzim të madh, vrapuan për t’ua çuar lajmin dishepujve.+  Kur ja, Jezui u doli përpara dhe u tha: «Mirëdita!» Ato u afruan, e zunë nga këmbët dhe i bënë nderime.* 10  Atëherë Jezui u tha: «Mos kini frikë! Shkoni, çojuani lajmin vëllezërve të mi, që të shkojnë në Galile, dhe atje do të më shohin.» 11  Ndërsa ato ishin rrugës, disa nga rojat+ hynë në qytet dhe i njoftuan krerët e priftërinjve për gjithçka që kishte ndodhur. 12  Këta, pasi u mblodhën me pleqtë, u konsultuan dhe u dhanë ushtarëve një shumë të konsiderueshme monedhash argjendi 13  e u thanë: «Thoni kështu: ‘Dishepujt e tij erdhën natën dhe e vodhën kur ne po flinim.’+ 14  Nëse kjo shkon në vesh të guvernatorit, ne do t’ia shpjegojmë çështjen,* dhe ju s’keni pse të merakoseni.» 15  Kështu ata i morën monedhat e argjendit dhe bënë siç i kishin udhëzuar. Kjo histori është e përhapur mes judenjve edhe sot e kësaj dite. 16  Megjithatë, 11 dishepujt shkuan në Galile+ për të takuar Jezuin në malin që u kishte thënë.+ 17  Kur e panë, ata i bënë nderime,* por disa dyshuan. 18  Jezui u afrua dhe u tha: «Më është dhënë çdo autoritet në qiell dhe në tokë.+ 19  Prandaj shkoni dhe bëni dishepuj njerëz nga të gjitha kombet,+ duke i pagëzuar+ në emër të Atit, të Birit e të frymës së shenjtë 20  dhe duke i mësuar të zbatojnë të gjitha gjërat që ju kam urdhëruar.+ Dhe ja, unë jam me ju gjithë ditët, deri në përfundimin e sistemit.»*+

Shënime në fund të faqes

Fjalë për fjalë «u ngrit».
Ose «varri përkujtimor».
Ose «u përkulën para tij».
Fjalë për fjalë «do t’ia mbushim mendjen».
Ose «u përkulën para tij».
Ose «e kësaj kohe; e këtij rendi». Shih Fjalorthin.