Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Lajmi i mirë sipas Mateut

Kapitujt

Përmbajtja

 • 1

  • Gjenealogjia e Jezu Krishtit (1-17)

  • Lindja e Jezuit (18-25)

 • 2

  • Vizita e astrologëve (1-12)

  • Ikin në Egjipt (13-15)

  • Herodi vret djemtë e vegjël (16-18)

  • Kthehen në Nazaret (19-23)

 • 3

  • Predikimi i Gjon Pagëzorit (1-12)

  • Pagëzimi i Jezuit (13-17)

 • 4

  • Djalli tundon Jezuin (1-11)

  • Jezui nis predikimin në Galile (12-17)

  • Thërret dishepujt e parë (18-22)

  • Jezui predikon, mëson dhe shëron (23-25)

 • 5

  • PREDIKIMI NË MAL (1-48)

   • Jezui nis të mësojë të tjerët në mal (1, 2)

   • Nëntë lumturitë (3-12)

   • Kripa dhe drita (13-16)

   • Jezui përmbush Ligjin (17-20)

   • Këshilla për zemërimin (21-26), kurorëshkeljen (27-30), divorcin (31, 32), betimet (33-37), hakmarrjen (38-42), dashurinë për armiqtë (43-48)

 • 6

  • PREDIKIMI NË MAL (1-34)

   • Shmangni drejtësinë sa për sy e faqe (1-4)

   • Si të lutemi (5-15)

    • Lutja model (9-13)

   • Agjërimi (16-18)

   • Thesare në tokë dhe në qiell (19-24)

   • Mos jini më në ankth (25-34)

    • Vazhdoni të kërkoni në radhë të parë Mbretërinë (33)

 • 7

  • PREDIKIMI NË MAL (1-27)

   • Mos gjykoni më (1-6)

   • Vazhdoni të kërkoni, vazhdoni të kërkoni me ngulm, vazhdoni të trokitni (7-11)

   • Rregulla e Artë (12)

   • Porta e ngushtë (13, 14)

   • Njihen nga frytet (15-23)

   • Shtëpia në shkëmb, shtëpia në rërë (24-27)

  • Turma mahnitet nga mësimi i Jezuit (28, 29)

 • 8

  • Shërohet një i lebrosur (1-4)

  • Besimi i një centurioni (5-13)

  • Jezui shëron shumë veta në Kapernaum (14-17)

  • Si ta ndjekim Jezuin (18-22)

  • Jezui qetëson stuhinë (23-27)

  • Jezui dërgon demonët te derrat (28-34)

 • 9

  • Jezui shëron një të paralizuar (1-8)

  • Jezui thërret Mateun (9-13)

  • E pyesin për agjërimin (14-17)

  • Vajza e Jairit; një grua prek rrobën e Jezuit (18-26)

  • Jezui shëron të verbër e të pagojë (27-34)

  • Të korrat janë të mëdha, por punëtorët janë pak (35-38)

 • 10

  • 12 apostujt (1-4)

  • Udhëzime për shërbimin (5-15)

  • Dishepujt do të përndiqen (16-25)

  • Kini frikë Perëndinë, jo njerëzit (26-31)

  • Jo paqe, por shpatë (32-39)

  • Të pranosh dishepujt e Jezuit (40-42)

 • 11

  • Lëvdohet Gjon Pagëzori (1-15)

  • Dënohet një brez i pandjeshëm (16-24)

  • Jezui lëvdon të Atin që përkrah të përulurit (25-27)

  • Zgjedha e Jezuit freskon (28-30)

 • 12

  • Jezui, «Zotëri i Sabatit» (1-8)

  • Shërohet njeriu me dorë të tharë (9-14)

  • Shërbëtori i dashur i Perëndisë (15-21)

  • Dëbohen demonët me anë të frymës së shenjtë (22-30)

  • Mëkati i pafalshëm (31, 32)

  • Pema njihet nga fryti që jep (33-37)

  • Shenja e Jonait (38-42)

  • Kur fryma e ndyrë kthehet (43-45)

  • Nëna dhe vëllezërit e Jezuit (46-50)

 • 13

  • ILUSTRIME PËR MBRETËRINË (1-52)

   • Mbjellësi (1-9)

   • Pse i përdorte Jezui ilustrimet (10-17)

   • Shpjegimi i ilustrimit me mbjellësin (18-23)

   •  Gruri dhe egjrat (24-30)

   • Kokrra e sinapit dhe majaja (31-33)

   • Përmbushet profecia për përdorimin e ilustrimeve (34, 35)

   • Shpjegimi i ilustrimit të grurit dhe të egjrave (36-43)

   • Thesari i fshehur dhe margaritari i çmuar (44-46)

   • Rrjeta tratë (47-50)

   • Thesare të reja e të vjetra (51, 52)

  • Jezuin nuk e pranojnë në vendin e vet (53-58)

 • 14

  • Gjon Pagëzorit i pritet koka (1-12)

  • Jezui ushqen 5.000 burra (13-21)

  • Jezui ecën mbi ujë (22-33)

  • Bën shërime në Genesaret (34-36)

 • 15

  • Demaskohen traditat njerëzore (1-9)

  • Ndotja buron nga zemra (10-20)

  • Besimi i madh i gruas fenikase (21-28)

  • Jezui shëron shumë sëmundje (29-31)

  • Jezui ushqen 4.000 burra (32-39)

 • 16

  • Kërkojnë një shenjë (1-4)

  • Majaja e farisenjve dhe e saducenjve (5-12)

  • Çelësat e Mbretërisë (13-20)

   • Kongregacioni ndërtohet mbi shkëmb (18)

  • Jezui parathotë vdekjen e tij (21-23)

  • Dishepujt e vërtetë (24-28)

 • 17

  • Shpërfytyrimi i Jezuit (1-13)

  • Besim sa një kokërr sinapi (14-21)

  • Jezui parathotë sërish vdekjen e tij (22, 23)

  • Paguhet taksa me monedhën nga goja e peshkut (24-27)

 • 18

  • Më i madhi në Mbretëri (1-6)

  • Gurë pengese (7-11)

  • Ilustrimi i deles së humbur (12-14)

  • Si ta fitosh vëllanë (15-20)

  • Ilustrimi me skllavin që nuk fal (21-35)

 • 19

  • Martesa dhe divorci (1-9)

  • Dhurata e beqarisë (10-12)

  • Jezui bekon fëmijët (13-15)

  • Pyetja e një të riu të pasur (16-24)

  • Sakrifica për Mbretërinë (25-30)

 • 20

  • Punëtorët e vreshtit marrin të njëjtën pagë (1-16)

  • Jezui parathotë sërish vdekjen e tij (17-19)

  • Kërkojnë vende të shquara në Mbretëri (20-28)

   • Jezui—shpërblesë për shumë njerëz (28)

  • Shërohen dy të verbër (29-34)

 • 21

  • Hyrja triumfuese e Jezuit në Jerusalem (1-11)

  • Jezui pastron tempullin (12-17)

  • Mallkohet fiku (18-22)

  • Sfidohet autoriteti i Jezuit (23-27)

  • Ilustrimi me dy djemtë (28-32)

  • Ilustrimi me kultivuesit vrasës (33-46)

   • Guri kryesor i qoshes hidhet poshtë (42)

 • 22

  • Ilustrimi i dasmës (1-14)

  • Perëndia dhe Cezari (15-22)

  • Pyetja për ringjalljen (23-33)

  • Dy urdhërimet më të mëdha (34-40)

  • A është Krishti biri i Davidit? (41-46)

 • 23

  • Mos imitoni skribët dhe farisenjtë (1-12)

  • Mjerë skribët dhe farisenjtë (13-36)

  • Jezui shpreh keqardhje për Jerusalemin (37-39)

 • 24

  • SHENJA E PRANISË SË KRISHTIT (1-51)

   • Luftëra, mungesa ushqimi, tërmete (7)

   • Lajmi i mirë do të predikohet (14)

   • Shtrëngimi i madh (21, 22)

   • Shenja e Birit të njeriut (30)

   • Pema e fikut (32-34)

   • Si ditët e Noesë (37-39)

   • Qëndroni vigjilentë (42-44)

   • Skllavi besnik dhe skllavi i lig (45-51)

 • 25

  • SHENJA E PRANISË SË KRISHTIT (1-46)

   • Ilustrimi me dhjetë virgjëreshat (1-13)

   • Ilustrimi i talentave (14-30)

   • Delet dhe cjeptë (31-46)

 • 26

  • Priftërinjtë komplotojnë të vrasin Jezuin (1-5)

  • Jezuit i derdhin vaj aromatik mbi kokë (6-13)

  • Festa e fundit e Kalimit dhe tradhtia (14-25)

  • Themelohet Darka e Zotërisë (26-30)

  •  Jezui parathotë se Pjetri do ta mohojë (31-35)

  • Jezui lutet në Getsemani (36-46)

  • Jezui arrestohet (47-56)

  • Gjyqi përpara Sinedrit (57-68)

  • Pjetri mohon Jezuin (69-75)

 • 27

  • Jezuin ia dorëzojnë Pilatit (1, 2)

  • Juda var veten (3-10)

  • Jezui para Pilatit (11-26)

  • E tallin para të gjithëve (27-31)

  • Gozhdohet në shtyllë në Golgotë (32-44)

  • Vdekja e Jezuit (45-56)

  • Varrimi i Jezuit (57-61)

  • Varri ruhet me roja (62-66)

 • 28

  • Jezui është ringjallur (1-10)

  • Ushtarëve u jepet ryshfet që të gënjejnë (11-15)

  • Caktimi për të bërë dishepuj (16-20)