Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Lajmi i mirë sipas Markut

Kapitujt

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Përmbajtja

 • 1

  • Predikimi i Gjon Pagëzorit (1-8)

  • Pagëzimi i Jezuit (9-11)

  • Satanai tundon Jezuin (12, 13)

  • Jezui nis predikimin në Galile (14, 15)

  • Thërret dishepujt e parë (16-20)

  • Dëbon një frymë të ndyrë (21-28)

  • Jezui shëron shumë veta në Kapernaum (29-34)

  • Lutet në një vend të veçuar (35-39)

  • Shëron një të lebrosur (40-45)

 • 2

  • Jezui shëron një të paralizuar (1-12)

  • Jezui thërret Levin (13-17)

  • E pyesin për agjërimin (18-22)

  • Jezui, ‘Zotëri i Sabatit’ (23-28)

 • 3

  • Shërohet njeriu me dorë të tharë (1-6)

  • Një turmë e madhe në breg të detit (7-12)

  • 12 apostujt (13-19)

  • Blasfemi kundër frymës së shenjtë (20-30)

  • Nëna dhe vëllezërit e Jezuit (31-35)

 • 4

  • ILUSTRIME PËR MBRETËRINË (1-34)

   • Mbjellësi (1-9)

   • Pse i përdorte Jezui ilustrimet (10-12)

   • Shpjegimi i ilustrimit me mbjellësin (13-20)

   • Një llambë nuk vihet nën shinik (21-23)

   • Masa që përdorni (24, 25)

   • Mbjellësi që fle (26-29)

   • Fara e sinapit (30-32)

   • Përdorimi i ilustrimeve (33, 34)

  • Jezui qetëson stuhinë (35-41)

 • 5

  • Jezui dërgon demonët te derrat (1-20)

  • Vajza e Jairit; një grua prek rrobën e Jezuit (21-43)

 • 6

  • Jezuin nuk e pranojnë në vendin e vet (1-6)

  • Të Dymbëdhjetëve u jepen udhëzime për shërbimin (7-13)

  • Vdekja e Gjon Pagëzorit (14-29)

  • Jezui ushqen 5.000 burra (30-44)

  • Jezui ecën mbi ujë (45-52)

  • Bën shërime në Genesaret (53-56)

 • 7

  • Demaskohen traditat njerëzore (1-13)

  • Ndotja buron nga zemra (14-23)

  • Besimi i gruas sirofenikase (24-30)

  • Shërohet njeriu i shurdhër (31-37)

 • 8

  • Jezui ushqen 4.000 burra (1-9)

  • Kërkojnë një shenjë (10-13)

  • Majaja e farisenjve dhe e Herodit (14-21)

  • Shërohet i verbri në Betsaidë (22-26)

  • Pjetri identifikon Krishtin (27-30)

  • Jezui parathotë vdekjen e tij (31-33)

  • Dishepujt e vërtetë (34-38)

 • 9

  • Shpërfytyrimi i Jezuit (1-13)

  • Shërohet djali i pushtuar nga demonët (14-29)

   • «Gjithçka është e mundur për atë që ka besim» (23)

  • Jezui parathotë sërish vdekjen e tij (30-32)

  • Dishepujt debatojnë kush është më i madhi (33-37)

  • «Kush nuk është kundër nesh, është me ne» (38-41)

  • Gurë pengese (42-48)

  • «Kini kripë në jetën tuaj» (49, 50)

 • 10

  • Martesa dhe divorci (1-12)

  • Jezui bekon fëmijët (13-16)

  • Pyetja e një të pasuri (17-25)

  • Sakrifica për Mbretërinë (26-31)

  • Jezui parathotë sërish vdekjen e tij (32-34)

  • Kërkesa e Jakovit dhe e Gjonit (35-45)

   • Jezui—shpërblesë për shumë njerëz (45)

  • Shërohet Bartimeu, njeriu i verbër (46-52)

 • 11

  • Hyrja triumfuese e Jezuit në Jerusalem (1-11)

  • Mallkohet fiku (12-14)

  • Jezui pastron tempullin (15-18)

  • Mësim nga fiku i tharë (19-26)

  • Sfidohet autoriteti i Jezuit (27-33)

 • 12

  • Ilustrimi me kultivuesit vrasës (1-12)

  • Perëndia dhe Cezari (13-17)

  • Pyetja për ringjalljen (18-27)

  • Dy urdhërimet më të mëdha (28-34)

  • A është Krishti biri i Davidit? (35-37a)

  • «Ruhuni nga skribët» (37b-40)

  •  Dy monedhat e vejushës së varfër (41-44)

 • 13

  • PËRFUNDIMI I SISTEMIT (1-37)

   • Luftëra, tërmete, mungesa ushqimi (8)

   • Lajmi i mirë do të predikohet (10)

   • Shtrëngimi i madh (19)

   • Ardhja e Birit të njeriut (26)

   • Ilustrimi për pemën e fikut (28-31)

   • Qëndroni vigjilentë (32-37)

 • 14

  • Priftërinjtë komplotojnë për ta vrarë Jezuin (1, 2)

  • Jezuit i derdhin vaj aromatik mbi kokë (3-9)

  • Juda tradhton Jezuin (10, 11)

  • Festa e fundit e Kalimit (12-21)

  • Themelohet Darka e Zotërisë (22-26)

  • Jezui parathotë se Pjetri do ta mohojë (27-31)

  • Jezui lutet në Getsemani (32-42)

  • Jezui arrestohet (43-52)

  • Gjyqi përpara Sinedrit (53-65)

  • Pjetri mohon Jezuin (66-72)

 • 15

  • Jezui para Pilatit (1-15)

  • E tallin para të gjithëve (16-20)

  • Gozhdohet në shtyllë në Golgotë (21-32)

  • Vdekja e Jezuit (33-41)

  • Varrimi i Jezuit (42-47)

 • 16

  • Jezui i ringjallur (1-8)