Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Libri i Gjykatësve

Kapitujt

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Përmbajtja

 • 1

  • Pushtimet që bënë Juda dhe Simeoni (1-20)

  • Jebusitët qëndrojnë në Jerusalem (21)

  • Jozefi merr Bethelin (22-26)

  • Nuk u dëbuan të gjithë kananitët (27-36)

 • 2

  • Paralajmërim nga engjëlli i Jehovait (1-5)

  • Vdekja e Josiut (6-10)

  • Jepen gjykatës që Izraeli të shpëtojë (11-23)

 • 3

  • Jehovai vë në provë Izraelin (1-6)

  • Otnieli, gjykatësi i parë (7-11)

  • Gjykatësi Ehud vret mbretin e dhjamosur Eglon (12-30)

  • Gjykatësi Shamgar (31)

 • 4

  • Jabini, mbreti i Kananit, shtyp Izraelin (1-3)

  • Profetesha Debora dhe gjykatësi Barak (4-16)

  • Jaela vret Siserën, kreun e ushtrisë (17-24)

 • 5

  • Kënga e fitores e Deborës dhe e Barakut (1-31)

   • Yjet luftojnë kundër Siserës (20)

   • Përroi i Kishonit përmbyt (21)

   • Ata që e duan Jehovain janë si dielli (31)

 • 6

  • Midiani shtyp Izraelin (1-10)

  • Një engjëll siguron gjykatësin Gideon se do të ketë mbështetje (11-24)

  • Gideoni shemb altarin e Baalit (25-32)

  • Fryma e Perëndisë vepron mbi Gideonin (33-35)

  • Prova e bashkës (36-40)

 • 7

  • Gideoni dhe 300 burrat (1-8)

  • Ushtria e Gideonit mund Midianin (9-25)

   • «Shpata e Jehovait dhe e Gideonit!» (20)

   • Rrëmujë në kampin e Midianit (21, 22)

 • 8

  • Efraimitët grinden me Gideonin (1-3)

  • Ndjekin dhe vrasin mbretër të Midianit (4-21)

  • Gideoni nuk pranon të mbretërojë (22-27)

  • Përmbledhje e jetës së Gideonit (28-35)

 • 9

  • Abimeleku bëhet mbret në Sikem (1-6)

  • Shëmbëlltyra e Jotamit (7-21)

  • Sundimi i dhunshëm i Abimelekut (22-33)

  • Abimeleku sulmon Sikemin (34-49)

  • Një grua plagos Abimelekun; ai vdes (50-57)

 • 10

  • Gjykatësit Tola dhe Jair (1-5)

  • Izraeli rebelohet dhe pendohet (6-16)

  • Amonitët kërcënojnë Izraelin (17, 18)

 • 11

  • Gjykatësin Jefte e dëbojnë, më pas e bëjnë prijës (1-11)

  • Jefteu arsyeton me Amonin (12-28)

  • Betimi i Jefteut dhe vajza e tij (29-40)

   • Jeta e vajzës si beqare (38-40)

 • 12

  • Luftë me efraimitët (1-7)

   • Prova me fjalën Shiboleth (6)

  • Gjykatësit Ibzan, Elon dhe Abdon (8-15)

 • 13

  • Një engjëll viziton Manoahun dhe gruan e tij (1-23)

  • Lind Samsoni (24, 25)

 • 14

  • Gjykatësi Samson kërkon një grua filistine (1-4)

  • Samsoni vret një luan me anë të frymës së Jehovait (5-9)

  • Gjëegjëza e Samsonit në dasmë (10-19)

  • Gruan e Samsonit ia japin një burri tjetër (20)

 • 15

  • Samsoni hakmerret kundër filistinëve (1-20)

 • 16

  • Samsoni në Gazë (1-3)

  • Samsoni dhe Delila (4-22)

  • Samsoni hakmerret dhe vdes (23-31)

 • 17

  • Idhujt e Mikesë dhe prifti i tij (1-13)

 • 18

  • Danitët përpiqen të gjejnë një vend (1-31)

   • Marrin idhujt e Mikesë dhe priftin (14-20)

   • Pushtojnë Laishin dhe i vënë emrin Dan (27-29)

   • Adhurojnë idhullin në Dan (30, 31)

 • 19

  • Krimi seksual i beniaminitëve në Gibeah (1-30)

 • 20

  • Luftë kundër beniaminitëve (1-48)

 • 21

  • Shpëtojnë fisin e Beniaminit (1-25)