Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Libri i parë i Samuelit

Kapitujt

Përmbajtja

 • 1

  • Elkanahu dhe gratë e tij (1-8)

  • Hana lutet për një djalë (9-18)

  • Hana lind Samuelin dhe ia jep Jehovait (19-28)

 • 2

  • Lutja e Hanës (1-11)

  • Mëkatet e dy djemve të Eliut (12-26)

  • Jehovai gjykon shtëpinë e Eliut (27-36)

 • 3

  • Samueli zgjidhet si profet (1-21)

 • 4

  • Filistinët marrin Arkën (1-11)

  • Eliu dhe djemtë e tij vdesin (12-22)

 • 5

  • Arka në territorin filistin (1-12)

   • Dagoni poshtërohet (1-5)

   • Filistinët ndëshkohen me hemorroide (6-12)

 • 6

  • Filistinët e kthejnë Arkën në Izrael (1-21)

 • 7

  • Arka në Kiriat-Jearim (1)

  • Samueli nxit: ‘Shërbejini vetëm Jehovait’ (2-6)

  • Fitorja e Izraelit në Mizpah (7-14)

  • Samueli gjykon Izraelin (15-17)

 • 8

  • Izraeli kërkon një mbret (1-9)

  • Samueli paralajmëron popullin (10-18)

  • Jehovai plotëson kërkesën për një mbret (19-22)

 • 9

  • Samueli takohet me Saulin (1-27)

 • 10

  • Sauli miroset si mbret (1-16)

  • Saulin e prezantojnë para popullit (17-27)

 • 11

  • Sauli mposht amonitët (1-11)

  • Sauli shpallet përsëri si mbret (12-15)

 • 12

  • Samueli mban fjalimin e lamtumirës (1-25)

   • ‘Mos ndiqni gjëra të kota’ (21)

   • Jehovai nuk do ta braktisë popullin e vet (22)

 • 13

  • Sauli zgjedh ushtrinë (1-4)

  • Sauli kalon caqet me arrogancë (5-9)

  • Samueli qorton Saulin (10-14)

  • Izraeli pa armë (15-23)

 • 14

  • Bëma e Jonatanit në Mikmash (1-14)

  • Perëndia mund armiqtë e Izraelit (15-23)

  • Betimi i nxituar i Saulit (24-46)

   • Ushtarët hanë mish me gjithë gjak (32-34)

  • Luftërat e Saulit; familja e tij (47-52)

 • 15

  • Sauli nuk u bind duke ia kursyer jetën Agagut (1-9)

  • Samueli qorton Saulin (10-23)

   • «Të bindesh është më mirë se flijimi» (22)

  • Sauli hidhet poshtë si mbret (24-29)

  • Samueli vret Agagun (30-35)

 • 16

  • Samueli miros Davidin si mbretin e ardhshëm (1-13)

   • «Jehovai sheh në zemër» (7)

  • Perëndia heq frymën e tij nga Sauli (14-17)

  • Davidi bëhet harpist për Saulin (18-23)

 • 17

  • Davidi mund Goliadin (1-58)

   • Goliadi sfidon Izraelin (8-10)

   • Davidi pranon sfidën (32-37)

   • Davidi lufton në emër të Jehovait (45-47)

 • 18

  • Miqësia e Davidit me Jonatanin (1-4)

  • Fitoret e Davidit e bëjnë Saulin xheloz (5-9)

  • Sauli orvatet ta vrasë Davidin (10-19)

  • Davidi martohet me Mikalën, vajzën e Saulit (20-30)

 • 19

  • Sauli vazhdon ta urrejë Davidin (1-13)

  • Davidi ia mbath nga Sauli (14-24)

 • 20

  • Besnikëria e Jonatanit ndaj Davidit (1-42)

 • 21

  • Davidi ha bukët e paraqitjes në Nob (1-9)

  • Davidi hiqet si i çmendur në Gath (10-15)

 • 22

  • Davidi në Adulam dhe në Mizpeh (1-5)

  • Sauli urdhëron të vriten priftërinjtë e Nobit (6-19)

  • Abiatari shpëton (20-23)

 • 23

  • Davidi shpëton qytetin e Kejlahut (1-12)

  • Sauli ndjek Davidin (13-15)

  • Jonatani forcon Davidin (16-18)

  • Davidi shpëton për një fije nga Sauli (19-29)

 •  24

  • Davidi i kursen jetën Saulit (1-22)

   • Davidi respekton të mirosurin e Jehovait (6)

 • 25

  • Vdekja e Samuelit (1)

  • Nabali hedh poshtë njerëzit e Davidit (2-13)

  • Veprimi i mençur i Abigailës (14-35)

   • ‘Qesja e jetës’ e Jehovait (29)

  • Nabali i pamend goditet nga Jehovai (36-38)

  • Abigaila bëhet gruaja e Davidit (39-44)

 • 26

  • Davidi ia kursen përsëri jetën Saulit (1-25)

   • Davidi respekton të mirosurin e Jehovait (11)

 • 27

  • Filistinët i japin Davidit Ziklagun (1-12)

 • 28

  • Sauli shkon te një mediume në En-Dor (1-25)

 • 29

  • Filistinët dyshojnë për Davidin (1-11)

 • 30

  • Amalekitët sulmojnë, plaçkitin dhe djegin Ziklagun (1-6)

   • Davidi merr forcë nga Perëndia (6)

  • Davidi mund amalekitët (7-31)

   • Davidi rimerr robërit (18, 19)

   • Rregulli i Davidit për plaçkën e luftës (23, 24)

 • 31

  • Vdekja e Saulit dhe e tre djemve të tij (1-13)