Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Lajmi i mirë sipas Gjonit

Kapitujt

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Përmbajtja

 • 1

  • Fjala u bë njeri (1-18)

  • Dëshmia që dha Gjon Pagëzori (19-28)

  • Jezui, Qengji i Perëndisë (29-34)

  • Dishepujt e parë të Jezuit (35-42)

  • Filipi dhe Natanaeli (43-51)

 • 2

  • Dasma në Kanë; uji kthehet në verë (1-12)

  • Jezui pastron tempullin (13-22)

  • Jezui e di çfarë kanë në zemër njerëzit (23-25)

 • 3

  • Jezui dhe Nikodemi (1-21)

   • Të lindësh përsëri (3-8)

   • Perëndia e deshi botën (16)

  • Dëshmia e fundit e Gjonit për Jezuin (22-30)

  • Ai që vjen nga lart (31-36)

 • 4

  • Jezui dhe gruaja samaritane (1-38)

   • Adhuroni Perëndinë «me frymë dhe të vërtetë» (23, 24)

  • Shumë samaritanë tregojnë besim te Jezui (39-42)

  • Jezui shëron djalin e një nëpunësi të mbretit (43-54)

 • 5

  • Shërohet në Betzata një i sëmurë (1-18)

  • Autoriteti i Jezuit buron nga Ati (19-24)

  • Të vdekurit do të dëgjojnë zërin e Jezuit (25-30)

  • Dëshmitë për Jezuin (31-47)

 • 6

  • Jezui ushqen 5.000 burra (1-15)

  • Jezui ecën mbi det (16-21)

  • Jezui, «buka e jetës» (22-59)

  • Shumë skandalizohen nga fjalët e Jezuit (60-71)

 • 7

  • Jezui në Festën e Tabernakujve (1-13)

  • Jezui mëson gjatë festës (14-24)

  • Opinione të ndryshme rreth Krishtit (25-52)

 • 8

  • Ati jep dëshmi për Jezuin (12-30)

   • Jezui, «drita e botës» (12)

  • Fëmijë të Abrahamit (31-41)

   • «E vërteta do t’ju bëjë të lirë» (32)

  • Fëmijë të Djallit (42-47)

  • Jezui dhe Abrahami (48-59)

 • 9

  • Jezui shëron një njeri të verbër që nga lindja (1-12)

  • Farisenjtë marrin në pyetje njeriun që u shërua (13-34)

  • Verbëria e farisenjve (35-41)

 • 10

  • Bariu dhe vathat (1-21)

   • Jezui është bariu i shkëlqyer (11-15)

   • «Kam edhe dele të tjera» (16)

  • Judenjtë përballen me Jezuin në Festën e Kushtimit (22-39)

   • Shumë judenj nuk pranojnë të besojnë (24-26)

   • «Delet e mia e dëgjojnë zërin tim» (27)

   • Biri është në unitet me Atin (30, 38)

  • Shumë veta matanë Jordanit besojnë (40-42)

 • 11

  • Vdekja e Lazarit (1-16)

  • Jezui ngushëllon Martën dhe Marinë (17-37)

  • Jezui ringjall Lazarin (38-44)

  • Komploti për të vrarë Jezuin (45-57)

 • 12

  • Maria derdh vaj mbi këmbët e Jezuit (1-11)

  • Hyrja triumfuese e Jezuit në Jerusalem (12-19)

  • Jezui parathotë vdekjen e tij (20-37)

  • Mungesa e besimit të judenjve përmbush profeci (38-43)

  • Jezui erdhi të shpëtonte botën (44-50)

 • 13

  • Jezui u lan këmbët dishepujve (1-20)

  • Jezui identifikon Judën si tradhtar (21-30)

  • Urdhërimi i ri (31-35)

   • «Nëse keni dashuri për njëri-tjetrin» (35)

  • Jezui parathotë se Pjetri do ta mohojë (36-38)

 • 14

  • Jezui, e vetmja mënyrë për t’iu afruar Atit (1-14)

   •  «Unë jam udha, e vërteta dhe jeta» (6)

  • Jezui premton frymën e shenjtë (15-31)

   • «Ati është më i madh se unë» (28)

 • 15

  • Ilustrimi për hardhinë e vërtetë (1-10)

  • Urdhërimi për të treguar dashuri si Krishti (11-17)

   • «Nuk ka dashuri më të madhe se kjo» (13)

  • Bota urren dishepujt e Jezuit (18-27)

 • 16

  • Dishepujt e Jezuit mund të përballen me vdekjen (1-4a)

  • Si vepron fryma e shenjtë (4b-16)

  • Dhembja e dishepujve do të kthehet në gëzim (17-24)

  • Jezui e mund botën (25-33)

 • 17

  • Lutja e fundit e Jezuit me apostujt (1-26)

   • Të njohim Perëndinë që të gëzojmë jetën e përhershme (3)

   • Të krishterët nuk janë pjesë e botës (14-16)

   • «Fjala jote është e vërteta» (17)

   • «Ua kam bërë të njohur emrin tënd» (26)

 • 18

  • Juda tradhton Jezuin (1-9)

  • Pjetri përdor shpatën (10, 11)

  • Jezuin e çojnë te Hanai (12-14)

  • Mohimi i parë i Pjetrit (15-18)

  • Jezui përpara Hanait (19-24)

  • Mohimi i dytë dhe i tretë i Pjetrit (25-27)

  • Jezui përpara Pilatit (28-40)

   • «Mbretëria ime nuk është pjesë e kësaj bote» (36)

 • 19

  • Jezuin e fshikullojnë dhe e tallin (1-7)

  • Pilati e merr përsëri në pyetje Jezuin (8-16a)

  • Jezuin e gozhdojnë në shtyllë në Golgotë (16b-24)

  • Jezui e lë të ëmën nën kujdesin e Gjonit (25-27)

  • Vdekja e Jezuit (28-37)

  • Varrimi i Jezuit (38-42)

 • 20

  • Varri është bosh (1-10)

  • Jezui i shfaqet Maria-Magdalenës (11-18)

  • Jezui u shfaqet dishepujve (19-23)

  • Thomai dyshon, por më vonë beson (24-29)

  • Qëllimi i kësaj rrotulle (30, 31)

 • 21

  • Jezui u shfaqet dishepujve (1-14)

  • Pjetri konfirmon dashurinë e tij për Jezuin (15-19)

   • «Ushqeji delet e mia të vogla» (17)

  • E ardhmja e dishepullit që Jezui e kishte veçanërisht për zemër (20-23)

  • Përfundimi (24, 25)