Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Libri i Eklisiastiut

Kapitujt

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Përmbajtja

 • 1

  • Çdo gjë është e kotë (1-11)

   • Toka qëndron përjetë (4)

   • Ciklet e natyrës vazhdojnë pa ndërprerje (5-7)

   • Asgjë e re nën diell (9)

  • Mençuria njerëzore është e kufizuar (12-18)

   • Rropatje pas erës (14)

 • 2

  • Vlerësohen arritjet e Solomonit (1-11)

  • Vlera relative e mençurisë njerëzore (12-16)

  • Kotësia e punës së mundimshme (17-23)

  • Ha, pi dhe kënaqu me mundin tënd (24-26)

 • 3

  • Ka një kohë të caktuar për çdo gjë (1-8)

  • Shijoje jetën—dhuratën e Perëndisë (9-15)

   • Përjetësia në zemrën e njeriut (11)

  • Perëndia i gjykon të gjithë me drejtësi (16, 17)

  • Njerëzit dhe kafshët kanë të gjithë të njëjtin fund (18-22)

   • Të gjithë do të kthehen në pluhur (20)

 • 4

  • Shtypja—më e keqe se vdekja (1-3)

  • Pikëpamja e ekuilibruar për punën (4-6)

  • Vlera e një miku (7-12)

   • Dy janë më mirë se një (9)

  • Jeta e një mbreti mund të jetë e kotë (13-16)

 • 5

  • Afroju Perëndisë me frikën e duhur (1-7)

  • Çdokush vëzhgohet nga një më i lartë se ai (8, 9)

  • Kotësia e pasurisë (10-20)

   • Ai që do paranë, s’ngopet kurrë (10)

   • I ëmbël është gjumi i atij që shërben (12)

 • 6

  • Të mira materiale pa kënaqësi (1-6)

  • Kënaqu me atë që ke tani (7-12)

 • 7

  • Një emër i mirë dhe dita e vdekjes (1-4)

  • Qortimi i një të mençuri (5-7)

  • Më mirë fundi sesa fillimi (8-10)

  • Epërsia e mençurisë (11, 12)

  • Ditë të mira dhe ditë të vështira (13-15)

  • Shmang ekstremet (16-22)

  • Komente nga ai që mbledh popullin (23-29)

 • 8

  • Nën sundimin e papërsosur njerëzor (1-17)

   • Bindju urdhrave të mbretit (2-4)

   • Sundimi njerëzor është i dëmshëm (9)

   • Kur dënimi nuk ekzekutohet menjëherë (11)

   • Ha, pi dhe gëzo (15)

 • 9

  • Të gjithë kanë të njëjtin fund (1-3)

  • Shijoje jetën para se të vijë vdekja (4-12)

   • Të vdekurit nuk dinë asgjë (5)

   • Asnjë aktivitet në Varr (10)

   • Kohët e vështira dhe ngjarjet e papritura (11)

  • Mençuria nuk vlerësohet gjithmonë (13-18)

 • 10

  • Pak marrëzi zbeh mençurinë (1)

  • Rreziqet e pazotësisë (2-11)

  • Hallet e të pamendit (12-15)

  • Marrëzia mes sundimtarëve (16-20)

   • Një zog mund të përsëritë atë që thua (20)

 • 11

  • Kap momentin (1-8)

   • Hidhe bukën në valët e ujit (1)

   • Mbille farën nga mëngjesi deri në mbrëmje (6)

  • Gëzo rininë me maturi (9, 10)

 • 12

  • Kujtoje Krijuesin para se të vijë mosha e shkuar (1-8)

  • Përfundimi i atij që mbledh popullin (9-14)

   • Fjalët e mençura si hosten qesh (11)

   • Ki nderim të thellë për Perëndinë e vërtetë (13)