Letra e dytë drejtuar korintasve 2:1-17

  • Pavli dëshiron t’u sjellë gëzim vëllezërve (1-4)

  • Një mëkatar falet dhe rivendoset (5-11)

  • Pavli në Troadë dhe në Maqedoni (12, 13)

  • Shërbimi—një marshim triumfues (14-17)

    • Jo shitës ambulantë të fjalës së Perëndisë (17)

2  Kështu, kam vendosur të mos ju sjell trishtim kur të vij herën tjetër,  sepse, nëse ju trishtoj të gjithëve, kush mes jush do të më sjellë gëzim përveç atyre që trishtova?!  Ato që ju shkrova, i shkrova që, kur të vij, të mos më sillni trishtim, sepse ju duhet të jeni burim gëzimi për mua, dhe jam i sigurt se ajo që më gëzon mua, ju gëzon edhe ju.  Ju shkrova mes shumë lotësh, ngaqë ndieja shtrëngim e ankth të madh në zemër, jo që të trishtoheni,+ por që ta dini sa e thellë është dashuria ime për ju.  Tani, nëse dikush ka trishtuar ndonjë,+ nuk më ka trishtuar mua, por deri në njëfarë mase—pa e rënduar këtë situatë edhe më shumë—të gjithë ju.  Për atë njeri mjafton qortimi që i dha shumica.  Tani duhet ta falni me gjithë zemër dhe ta ngushëlloni,+ që të mos e mbytë* trishtimi i tepërt.+  Prandaj, ju nxit ta siguroni për dashurinë tuaj.+  Por ju shkrova edhe për të parë nëse do të ishit vërtet të bindur në gjithçka. 10  Në fakt, nëse e falni dikë për ndonjë faj, e kam falur edhe unë. Çdo faj që kam falur (nëse kam falur ndonjë), e kam bërë për të mirën tuaj, dhe për këtë kam Krishtin dëshmitar. 11  Prandaj, le të mos na zërë në lak* Satanai,+ sepse nuk jemi në padije të intrigave* të tij.+ 12  Tani, kur mbërrita në Troadë+ për të shpallur lajmin e mirë për Krishtin, m’u hap një derë në veprën e Zotërisë, 13  por nuk më gjente shpirti* qetësi ngaqë nuk gjeta aty Titin,+ vëllanë tim. Prandaj i përshëndeta vëllezërit atje dhe u nisa për në Maqedoni.+ 14  Faleminderit Perëndisë që na prin gjithnjë në një marshim triumfues bashkë me Krishtin dhe që e përhap aromën e njohurisë së tij në çdo vend nëpërmjet nesh! 15  Vërtet, ne që predikojmë për Krishtin, jemi për Perëndinë një aromë e këndshme, e cila përhapet si tek ata që po shpëtojnë, edhe tek ata që po marrin fund; 16  për këta të fundit është kundërmim vdekjeje që çon në vdekje,+ kurse për të parët është aromë jete që çon në jetë. Kush është i kualifikuar* për këtë detyrë? 17  Ne, sepse nuk jemi shitës ambulantë të fjalës së Perëndisë,*+ siç janë shumë njerëz, por flasim gjithë çiltërsi si të dërguar nga Perëndia, po, nën shikimin e Perëndisë dhe përkrah Krishtit.

Shënimet

Ose «të mos e përpijë».
Ose «të mos na e hedhë; të mos na mashtrojë».
Ose «të qëllimeve; të kurtheve; të taktikave».
Ose «ka kualifikimet e mjaftueshme».
Ose «nuk bëjmë tregti me fjalën e Perëndisë; nuk nxjerrim fitime nga fjala e Perëndisë».