Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Letra e dytë drejtuar korintasve

Kapitujt

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Përmbajtja

 • 1

  • Përshëndetje (1, 2)

  • Perëndia na ngushëllon në të gjitha sprovat tona (3-11)

  • Pavli ndryshon planet e udhëtimit (12-24)

 • 2

  • Pavli dëshiron t’u sjellë gëzim vëllezërve (1-4)

  • Një mëkatar falet dhe rivendoset (5-11)

  • Pavli në Troadë dhe në Maqedoni (12, 13)

  • Shërbimi—një marshim triumfues (14-17)

   • Jo shitës ambulantë të fjalës së Perëndisë (17)

 • 3

  • Letra rekomandimi (1-3)

  • Shërbëtorë të një besëlidhjeje të re (4-6)

  • Lavdia e pakrahasueshme e besëlidhjes së re (7-18)

 • 4

  • Drita e lajmit të mirë (1-6)

   • Mendjet e verbuara të jobesimtarëve (4)

  • Thesar në enë balte (7-18)

 • 5

  • “Të veshim” banesën tonë qiellore (1-10)

  • Shërbimi i pajtimit (11-21)

   • Një krijesë e re (17)

   • Ambasadorë të Krishtit (20)

 • 6

  • Të mos abuzojmë me mirësinë e Perëndisë (1, 2)

  • Përshkruhet shërbimi i Pavlit (3-13)

  • Mos u futni nën të njëjtën zgjedhë me jobesimtarët (14-18)

 • 7

  • Të pastrohemi nga çdo gjë që ndot trupin dhe mendjen (1)

  • Pavli gëzohet për korintasit (2-4)

  • Titi sjell lajme të mira (5-7)

  • Trishtimi që i pëlqen Perëndisë dhe pendimi (8-16)

 • 8

  • Mbledhja e kontributit për të krishterët judenj (1-15)

  • Titi do të dërgohet në Korint (16-24)

 • 9

  • Nxitja për të dhënë (1-15)

   • Perëndia i do ata që japin me gëzim (7)

 • 10

  • Pavli mbron shërbimin e tij (1-18)

   • Armët tona nuk janë të kësaj bote (4, 5)

 • 11

  • Pavli dhe apostujt “e shkëlqyer” (1-15)

  • Vështirësitë e Pavlit si apostull (16-33)

 • 12

  • Vegimet e Pavlit (1-7a)

  • ‘Gjembi në trup’ i Pavlit (7b-10)

  • Jo më inferior se apostujt “e shkëlqyer” (11-13)

  • Meraku i Pavlit për korintasit (14-21)

 • 13

  • Paralajmërimet dhe nxitjet e fundit (1-14)

   • «Vazhdoni të vini në provë veten nëse jeni në besim» (5)

   • Vazhdoni të ndreqeni dhe të jeni në një mendje (11)