Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Libri i Zanafillës

Kapitujt

Përmbajtja

 • 1

  • Krijimi i qiejve dhe i tokës (1, 2)

  • Gjashtë ditë për të bërë gati tokën (3-31)

   • Dita 1: drita; dita dhe nata (3-5)

   • Dita 2: hapësira (6-8)

   • Dita 3: dheu i thatë dhe bimësia (9-13)

   • Dita 4: ndriçuesit qiellorë (14-19)

   • Dita 5: peshqit dhe zogjtë (20-23)

   • Dita 6: kafshët në tokë dhe njerëzit (24-31)

 • 2

  • Perëndia pushon ditën e shtatë (1-3)

  • Perëndia Jehova, Bërësi i qiellit dhe i tokës (4)

  • Burri dhe gruaja në kopshtin e Edenit (5-25)

   • Formohet njeriu nga pluhuri (7)

   • Pema e njohjes—e ndaluar (15-17)

   • Krijohet gruaja (18-25)

 • 3

  • Origjina e mëkatit të njeriut (1-13)

   • Gënjeshtra e parë (4, 5)

  • Jehovai shpall gjykimin e tij ndaj rebelëve (14-24)

   • Parathuhet pasardhësi i gruas (15)

   • Dëbimi nga Edeni (23, 24)

 • 4

  • Kaini dhe Abeli (1-16)

  • Pasardhësit e Kainit (17-24)

  • Seti dhe djali i tij Enosi (25, 26)

 • 5

  • Nga Adami te Noeja (1-32)

   • Adamit i lindën bij e bija (4)

   • Enoku eci me Perëndinë (21-24)

 • 6

  • Bijtë e Perëndisë marrin gra në tokë (1-3)

  • Lindin nefilimët (4)

  • Ligësia e njerëzimit e trishton Jehovain (5-8)

  • Noeja caktohet të ndërtojë një arkë (9-16)

  • Perëndia shpall ardhjen e Përmbytjes (17-22)

 • 7

  • Hyjnë në arkë (1-10)

  • Përmbytja globale (11-24)

 • 8

  • Ujërat tërhiqen (1-14)

   • Lëshohet një pëllumb përjashta (8-12)

  • Dalin nga arka (15-19)

  • Premtimi i Perëndisë për tokën (20-22)

 • 9

  • Udhëzime për gjithë njerëzimin (1-7)

   • Ligji për gjakun (4-6)

  • Besëlidhja e ylberit (8-17)

  • Profecitë për pasardhësit e Noesë (18-29)

 • 10

  • Lista e kombeve (1-32)

   • Pasardhësit e Jafetit (2-5)

   • Pasardhësit e Kamit (6-20)

    • Nimrodi kundërshton Jehovain (8-12)

   • Pasardhësit e Semit (21-31)

 • 11

  • Kulla e Babelit (1-4)

  • Jehovai ngatërron gjuhën (5-9)

  • Nga Semi tek Abrami (10-32)

   • Familja e Terahut (27)

   • Abrami largohet nga Uri (31)

 • 12

  • Abrami largohet nga Harani për në Kanan (1-9)

   • Premtimi i Perëndisë ndaj Abramit (7)

  • Abrami dhe Saraja në Egjipt (10-20)

 • 13

  • Abrami kthehet në Kanan (1-4)

  • Abrami dhe Loti ndahen (5-13)

  • Premtimi i Perëndisë ndaj Abramit përsëritet (14-18)

 • 14

  • Abrami shpëton Lotin (1-16)

  • Melkisedeku bekon Abramin (17-24)

 • 15

  • Besëlidhja e Perëndisë me Abramin (1-21)

   • Parathuhet mundimi 400-vjeçar (13)

   • Premtimi i Perëndisë ndaj Abramit përsëritet (18-21)

 • 16

  • Agara dhe Ismaeli (1-16)

 • 17

  • Abrahami do të bëhet atë i shumë kombeve (1-8)

   • Nga Abram në Abraham (5)

  • Besëlidhja e rrethprerjes (9-14)

  • Nga Saraja në Sara (15-17)

  • Premtohet Isaku (18-27)

 • 18

  • Tre engjëj vizitojnë Abrahamin (1-8)

  • Sarës i premtohet një djalë; ajo qesh (9-15)

  • Abrahami lutet për Sodomën (16-33)

 • 19

  • Engjëjt vizitojnë Lotin (1-11)

  • Loti dhe familja e tij nxiten të ikin (12-22)

  • Shkatërrohet Sodoma dhe Gomorra (23-29)

   • Gruaja e Lotit bëhet shtyllë kripe (26)

  • Loti dhe vajzat e tij (30-38)

   • Origjina e Moabit dhe e Amonit (37, 38)

 • 20

  • Sara shpëton nga Abimeleku (1-18)

 • 21

  • Lind Isaku (1-7)

  • Ismaeli tallet me Isakun (8, 9)

  • Dëbohet Agara dhe Ismaeli (10-21)

  • Besëlidhja e Abrahamit me Abimelekun (22-34)

 • 22

  • Abrahami urdhërohet të flijojë Isakun (1-19)

   • Bekime falë pasardhësit të Abrahamit (15-18)

  • Familja e Rebekës (20-24)

 • 23

  • Vdekja dhe varri i Sarës (1-20)

 • 24

  • Kërkohet grua për Isakun  (1-58)

  • Rebeka shkon të takojë Isakun (59-67)

 • 25

  • Abrahami rimartohet (1-6)

  • Vdekja e Abrahamit (7-11)

  • Bijtë e Ismaelit (12-18)

  • Lindin Jakobi dhe Esau (19-26)

  • Esau shet të drejtën e të parëlindurit (27-34)

 • 26

  • Isaku dhe Rebeka në Gerar (1-11)

   • Perëndia i ripohon Isakut premtimin e tij (3-5)

  • Konflikti për puset (12-25)

  • Besëlidhja e Isakut me Abimelekun (26-33)

  • Dy gratë hitite të Esaut (34, 35)

 • 27

  • Jakobi merr bekimin e Isakut (1-29)

  • Esau kërkon bekimin, por nuk pendohet (30-40)

  • Mëria e Esaut kundër Jakobit (41-46)

 • 28

  • Isaku dërgon Jakobin në Padan-Aram (1-9)

  • Ëndrra e Jakobit në Bethel (10-22)

   • Perëndia i ripohon Jakobit premtimin e tij (13-15)

 • 29

  • Jakobi takon Rakelën (1-14)

  • Jakobi bie në dashuri me Rakelën (15-20)

  • Jakobi martohet me Lean dhe Rakelën (21-29)

  • Katër djemtë e Jakobit nga Lea: Rubeni, Simeoni, Levi dhe Juda (30-35)

 • 30

  • Belhaja lind Danin dhe Neftalin (1-8)

  • Zilpa lind Gadin dhe Asherin (9-13)

  • Lea lind Isaharin dhe Zabulonin (14-21)

  • Rakela lind Jozefin (22-24)

  • Kopeja e Jakobit shtohet (25-43)

 • 31

  • Jakobi largohet fshehurazi nga Kanani (1-18)

  • Labani e arrin Jakobin (19-35)

  • Besëlidhja e Jakobit me Labanin (36-55)

 • 32

  • Engjëjt takojnë Jakobin (1, 2)

  • Jakobi përgatitet për të takuar Esaun (3-23)

  • Jakobi përleshet me një engjëll (24-32)

   • Nga Jakob në Izrael (28)

 • 33

  • Jakobi takon Esaun (1-16)

  • Jakobi udhëton për në Sikem (17-20)

 • 34

  • Përdhunohet Dina (1-12)

  • Djemtë e Jakobit veprojnë me dredhi (13-31)

 • 35

  • Jakobi zhduk perënditë e huaja (1-4)

  • Jakobi kthehet në Bethel (5-15)

  • Lind Beniamini; vdes Rakela (16-20)

  • 12 djemtë e Izraelit (21-26)

  • Vdes Isaku (27-29)

 • 36

  • Pasardhësit e Esaut (1-30)

  • Mbretërit dhe sheikët e Edomit (31-43)

 • 37

  • Ëndrrat e Jozefit (1-11)

  • Jozefi dhe vëllezërit e tij xhelozë (12-24)

  • Shitet Jozefi si skllav (25-36)

 • 38

  • Juda dhe Tamara (1-30)

 • 39

  • Jozefi në shtëpinë e Potifarit (1-6)

  • Jozefi i reziston gruas së Potifarit (7-20)

  • Jozefi në burg (21-23)

 • 40

  • Jozefi interpreton ëndrrat e të burgosurve (1-19)

   • ‘Perëndisë i përkasin interpretimet’ (8)

  • Gostia e ditëlindjes së faraonit (20-23)

 • 41

  • Jozefi interpreton ëndrrat e faraonit (1-36)

  • Faraoni lartëson Jozefin (37-46a)

  • Jozefi administron ushqimin (46b-57)

 • 42

  • Vëllezërit e Jozefit shkojnë në Egjipt (1-4)

  • Jozefi takon vëllezërit e tij dhe i vë në provë (5-25)

  • Vëllezërit kthehen në shtëpi te Jakobi (26-38)

 • 43

  • Udhëtimi i dytë i vëllezërve të Jozefit në Egjipt; me Beniaminin (1-14)

  • Jozefi takon përsëri vëllezërit e tij (15-23)

  • Gostia e Jozefit me vëllezërit (24-34)

 • 44

  • Kupa e argjendtë e Jozefit në thesin e Beniaminit (1-17)

  • Juda përgjërohet për Beniaminin (18-34)

 • 45

  • Jozefi zbulon identitetin e tij (1-15)

  • Vëllezërit e Jozefit kthehen që të marrin Jakobin (16-28)

 • 46

  • Jakobi dhe shtëpia e tij transferohen në Egjipt (1-7)

  • Emrat e atyre që transferohen në Egjipt (8-27)

  • Jozefi takon Jakobin në Goshen (28-34)

 • 47

  • Jakobi takon faraonin (1-12)

  • Administrimi i mençur i Jozefit (13-26)

  • Izraeli fillon të banojë në Goshen (27-31)

 • 48

  • Jakobi bekon dy djemtë e Jozefit (1-12)

  • Efraimi merr bekim më të madh (13-22)

 • 49

  • Profecia e Jakobit në shtratin e vdekjes (1-28)

   • Shilohu do të vijë nga Juda (10)

  • Udhëzimet e Jakobit për varrimin e tij (29-32)

  • Vdes Jakobi (33)

 • 50

  • Jozefi varros Jakobin në Kanan (1-14)

  • Jozefi i siguron se i ka falur (15-21)

  • Ditët e fundit të Jozefit dhe vdekja (22-26)

   • Urdhri i Jozefit për eshtrat e tij (25)