Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Veprat e Apostujve

Kapitujt

Përmbajtja

 • 1

  • I drejtohet Teofilit (1-5)

  • Dëshmitarë deri në skajet e tokës (6-8)

  • Jezui ngjitet në qiell (9-11)

  • Dishepujt mblidhen në unitet (12-14)

  • Zgjidhet Matia në vend të Judës (15-26)

 • 2

  • Fryma e shenjtë derdhet në Festën e Ditës së Pesëdhjetë (1-13)

  • Fjalimi i Pjetrit (14-36)

  • Turma reagon ndaj fjalimit të Pjetrit (37-41)

   • 3.000 të pagëzuar (41)

  • Shoqëria e krishterë (42-47)

 • 3

  • Pjetri shëron një lypës të çalë (1-10)

  • Fjalimi i Pjetrit te Kolonada e Solomonit (11-26)

   • ‘Rivendosja e të gjitha gjërave’ (21)

   • Një profet si Moisiu (22)

 • 4

  • Arrestojnë Pjetrin dhe Gjonin (1-4)

   • Numri i besimtarëve arrin në 5.000 veta (4)

  • Gjyqi para Sinedrit (5-22)

   • «Ne s’rrimë dot pa folur» (20)

  • Lutje për guxim (23-31)

  • Dishepujt ndajnë zotërimet e tyre (32-37)

 • 5

  • Anania dhe Safira (1-11)

  • Apostujt bëjnë shumë shenja (12-16)

  • I burgosin dhe i lirojnë (17-21a)

  • I sjellin përsëri para Sinedrit (21b-32)

   • ‘I bindemi Perëndisë, dhe jo njerëzve’ (29)

  • Këshilla e Gamalielit (33-40)

  • Predikojnë shtëpi më shtëpi (41, 42)

 • 6

  • Shtatë burra zgjidhen për të shpërndarë ushqimin (1-7)

  • Stefani akuzohet për blasfemi (8-15)

 • 7

  • Fjalimi i Stefanit para Sinedrit (1-53)

   • Epoka e patriarkëve (2-16)

   • Udhëheqja e Moisiut; idhujtaria e Izraelit (17-43)

   • Perëndia nuk banon në tempuj të bërë nga njeriu (44-50)

  • Stefanit i gjuajnë me gurë (54-60)

 • 8

  • Përndjekësi Saul (1-3)

  • Shërbimi i suksesshëm i Filipit në Samari (4-13)

  • Pjetrin dhe Gjonin i dërgojnë në Samari (14-17)

  • Simoni përpiqet ta blejë frymën e shenjtë (18-25)

  • Eunuku etiopas (26-40)

 • 9

  • Sauli rrugës për në Damask (1-9)

  • Ananinë e dërgojnë të ndihmojë Saulin (10-19a)

  • Sauli predikon për Jezuin në Damask (19b-25)

  • Sauli shkon në Jerusalem (26-31)

  • Pjetri shëron Enean (32-35)

  • Ringjallja e Dorkës bujare (36-43)

 • 10

  • Vegimi i Kornelit (1-8)

  • Vegimi i Pjetrit për kafshët që Perëndia i quan të pastra (9-16)

  • Pjetri viziton Kornelin (17-33)

  • Pjetri u shpall lajmin e mirë jojudenjve (34-43)

   • «Perëndia nuk është i anshëm» (34, 35)

  • Jojudenjtë marrin frymën e shenjtë dhe pagëzohen (44-48)

 • 11

  • Pjetri e paraqit ngjarjen te apostujt (1-18)

  • Barnaba dhe Sauli në Antiokinë e Sirisë (19-26)

   • Dishepujt quhen për herë të parë ‘të krishterë’ (26)

  • Agabi parathotë një zi buke (27-30)

 • 12

  • Jakovi vritet; Pjetri burgoset (1-5)

  • Pjetri çlirohet në mënyrë të mrekullueshme (6-19)

  • Herodin e godet një engjëll (20-25)

 • 13

  • Barnabën dhe Saulin i dërgojnë si misionarë (1-3)

  • Shërbimi në Qipro (4-12)

  • Fjalimi i Pavlit në Antioki të Pisidisë (13-41)

  • Urdhri profetik për të shkuar te kombet (42-52)

 • 14

  • Rritje dhe kundërshtim në Ikoni (1-7)

  • Në Listër i ngatërrojnë për perëndi (8-18)

  • Pavli mbijeton pasi e qëllojnë me gurë (19, 20)

  • Forcojnë kongregacionet (21-23)

  • Kthehen në Antioki të Sirisë (24-28)

 • 15

  • Debati për rrethprerjen (1, 2)

  • Çështjen e çojnë në Jerusalem (3-5)

  • Apostujt e pleqtë mblidhen së bashku (6-21)

  • Letër nga trupi udhëheqës (22-29)

   • Të rrimë larg nga gjaku (28, 29)

  •  Kongregacionet marrin zemër nga letra (30-35)

  • Pavli dhe Barnaba ndahen (36-41)

 • 16

  • Pavli zgjedh Timoteun (1-5)

  • Vegimi i burrit nga Maqedonia (6-10)

  • Lidia bëhet besimtare në Filipi (11-15)

  • Pavli dhe Sila burgosen (16-24)

  • Roja i burgut dhe familja e tij pagëzohen (25-34)

  • Kërkesa e Pavlit që t’i kërkojnë falje zyrtare (35-40)

 • 17

  • Pavli dhe Sila në Selanik (1-9)

  • Pavli dhe Sila në Bere (10-15)

  • Pavli në Athinë (16-22a)

  • Fjalimi i Pavlit në Areopag (22b-34)

 • 18

  • Shërbimi i Pavlit në Korint (1-17)

  • Kthehet në Antioki të Sirisë (18-22)

  • Pavli niset për në Galati e në Frigji (23)

  • Gojëtarin Apol e ndihmojnë (24-28)

 • 19

  • Pavli në Efes; disa pagëzohen sërish (1-7)

  • Mësimdhënia e Pavlit (8-10)

  • Triumf ndaj demonizmin (11-20)

  • Trazirë në Efes (21-41)

 • 20

  • Pavli në Maqedoni dhe Greqi (1-6)

  • Ringjallin Eutikun në Troadë (7-12)

  • Nga Troada në Milet (13-16)

  • Pavli takohet me pleqtë e Efesit (17-38)

   • Mëson shtëpi më shtëpi (20)

   • «Ka më shumë lumturi të japësh» (35)

 • 21

  • Rrugës për në Jerusalem (1-14)

  • Mbërritja në Jerusalem (15-19)

  • Pavli zbaton këshillën e pleqve (20-26)

  • Trazira në tempull; Pavlin e arrestojnë (27-36)

  • Pavlin e lejojnë t’i drejtohet turmës (37-40)

 • 22

  • Mbrojtja e Pavlit para turmës (1-21)

  • Pavli shfrytëzon qytetarinë romake (22-29)

  • Mblidhet Sinedri (30)

 • 23

  • Pavli flet para Sinedrit (1-10)

  • Pavlit i jep forcë Zotëria (11)

  • Komplot për vrasjen e Pavlit (12-22)

  • Pavlin e çojnë në Cezare (23-35)

 • 24

  • Akuza ndaj Pavlit (1-9)

  • Mbrojtja e Pavlit para Feliksit (10-21)

  • Çështja e Pavlit pezullohet për dy vjet (22-27)

 • 25

  • Gjyqi i Pavlit para Festit (1-12)

   • «Unë i apelohem Cezarit!» (11)

  • Festi këshillohet me mbret Agripën (13-22)

  • Pavli para Agripës (23-27)

 • 26

  • Mbrojtja e Pavlit para Agripës (1-11)

  • Pavli përshkruan si u bë i krishterë (12-23)

  • Reagimi i Festit dhe i Agripës (24-32)

 • 27

  • Pavli niset me anije për në Romë (1-12)

  • Anijen e godet stuhia (13-38)

  • Anijen e shkallmojnë dallgët (39-44)

 • 28

  • Ndalojnë në brigjet e Maltës (1-6)

  • Shërohet i ati i Publit (7-10)

  • Rrugës për në Romë (11-16)

  • Pavli iu drejtohet judenjve në Romë (17-29)

  • Pavli predikon me guxim për dy vjet (30, 31)