Letra e Jakovit 4:1-17

  • Mos ji mik i botës (1-12)

    • Kundërvijuni Djallit (7)

    • Afrojuni Perëndisë (8)

  • Paralajmërim kundër krenarisë (13-17)

    • «Në dashtë Jehovai» (15)

4  Nga burojnë luftërat dhe grindjet mes jush? A nuk vijnë nga dëshirat tuaja egoiste* që luftojnë brenda jush?*+  Ju dëshironi, por ende nuk keni; ju vritni e lakmoni, por ende nuk arrini të merrni; ju grindeni e bëni luftë vazhdimisht;+ ju nuk keni, sepse nuk i kërkoni Perëndisë.  Edhe kur kërkoni, ju nuk merrni, sepse kërkoni për një qëllim të gabuar, që të kënaqni dëshirat tuaja egoiste.  O kurorëshkelës!* A nuk e dini se miqësia me botën është armiqësi me Perëndinë? Prandaj, kush dëshiron të jetë mik i botës, bëhet armik i Perëndisë.+  Apo kujtoni se shkrimi thotë kot: «Fryma* që ka zënë rrënjë brenda nesh, digjet nga dëshira ziliqare.»+  Megjithatë, mirësia e pamerituar* që jep Ai, është më e madhe se kjo frymë. Ja pse thuhet: «Perëndia u kundërvihet fodullëve,+ por u jep mirësi të pamerituar të përulurve.»+  Prandaj, nënshtrojuni Perëndisë+ dhe kundërvijuni Djallit,+ e ai do të ikë nga ju.+  Afrojuni Perëndisë dhe ai do t’ju afrohet.+ Pastroni duart, o mëkatarë,+ dhe dëlirni zemrat,+ o të pavendosur!  Trishtohuni, vajtoni dhe qani!+ U ktheftë e qeshura juaj në vajtim dhe gëzimi juaj në dëshpërim! 10  Përuluni para Jehovait,*+ dhe ai do t’ju lartësojë.+ 11  Mjaft folët kundër njëri-tjetrit, vëllezër!+ Kush flet kundër vëllait ose e gjykon atë, flet kundër ligjit dhe gjykon ligjin. E nëse gjykon ligjin, ti nuk je zbatues i ligjit, por gjykatës. 12  Një i vetëm është Ligjdhënës dhe Gjykatës,+ ai që është në gjendje të shpëtojë e të shkatërrojë.+ Po ti, kush je që të gjykosh tjetrin?*+ 13  Dëgjoni tani, ju që thoni: «Sot ose nesër do të shkojmë në këtë qytet, do të kalojmë atje një vit, do të merremi me tregti e do të nxjerrim fitime.»+ 14  Në të vërtetë, ju nuk e dini ç’do të bëhet nesër me jetën tuaj,+ sepse jeni veç mjegull që shfaqet për pak kohë e pastaj zhduket.+ 15  Në vend që të thoni: «Në dashtë Jehovai,*+ do të jetojmë e do të bëjmë këtë ose atë», 16  ju krenoheni dhe mburreni gjithë arrogancë. Gjithë kjo mburrje është e ligë. 17  Prandaj, nëse dikush di të bëjë të mirën dhe nuk e bën, mëkaton.+

Shënime në fund të faqes

Fjalë për fjalë «e mishit». Shih Fjalorthin.
Fjalë për fjalë «në gjymtyrët tuaja».
Ose «O të pabesë!» Fjalë për fjalë «O kurorëshkelëse!» U referohet njerëzve që nuk janë besnikë ndaj Perëndisë.
Ose «dashamirësia e pamerituar». Shih Fjalorthin.
Ose «të afërmin tënd». Shih Fjalorthin.