Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Letra e Jakovit

Kapitujt

1 2 3 4 5

Përmbajtja

 • 1

  • Përshëndetje (1)

  • Qëndrueshmëria sjell lumturi (2-15)

   • Cilësia e besimit të sprovuar (3)

   • Të vazhdojmë të kërkojmë me besim (5-8)

   • Dëshira sjell mëkatin dhe vdekjen (14, 15)

  • Çdo dhuratë e mirë vjen nga lart (16-18)

  • Të dëgjojmë dhe të zbatojmë fjalën (19-25)

   • Një njeri që shihet në pasqyrë (23, 24)

  • Adhurimi i pastër dhe i pandotur (26, 27)

 • 2

  • Mbajtja me hatër—një mëkat (1-13)

   • Dashuria—ligji mbretëror (8)

  • Besimi pa vepra është i vdekur (14-26)

   • Demonët e besojnë dhe dridhen nga frika (19)

   • Abrahami u quajt mik i Jehovait (23)

 • 3

  • Të zbutësh gjuhën (1-12)

   • Të mos bëhen shumë mësues (1)

  • Mençuria nga lart (13-18)

 • 4

  • Mos ji mik i botës (1-12)

   • Kundërvijuni Djallit (7)

   • Afrojuni Perëndisë (8)

  • Paralajmërim kundër krenarisë (13-17)

   • «Në dashtë Jehovai» (15)

 • 5

  • Paralajmërim për të pasurit (1-6)

  • Perëndia na bekon kur presim me durim (7-11)

  • «Po-ja» juaj të jetë «po» (12)

  • Lutja me besim ka efekt të fuqishëm (13-18)

  • Të ndihmohet një mëkatar të kthehet (19, 20)