Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Libri i Mikesë

Kapitujt

1 2 3 4 5 6 7

Përmbajtja

 • 1

  • Gjykimi kundër Samarisë dhe Judës (1-16)

   • Problemet vijnë nga mëkatet dhe rebelimi (5)

 • 2

  • Mjerë ata që shtypin të tjerët! (1-11)

  • Izraeli mblidhet sërish në unitet (12, 13)

   • Vendi do të gumëzhijë nga njerëzit (12)

 • 3

  • Dënohen prijësit dhe profetët (1-12)

   • Mikea mbushet me fuqi falë frymës së Jehovait (8)

   • Priftërinjtë mësojnë me pagesë (11)

   • Jerusalemi do të kthehet në grumbull gërmadhash (12)

 • 4

  • Mali i Jehovait lartësohet (1-5)

   • Shpatat do të kthehen në plore (3)

   • ‘Ne do të ecim në emër të Jehovait’ (5)

  • Sioni i rivendosur do të bëhet i fortë (6-13)

 • 5

  • Një qeveritar do të bëhet i madh në mbarë tokën (1-6)

   • Qeveritari do të dalë nga Betlehemi (2)

  •  Një mbetje do të jetë si vesa dhe si një luan (7-9)

  • Vendi do të pastrohet (10-15)

 • 6

  • Çështja ligjore e Perëndisë kundër Izraelit (1-5)

  • Çfarë kërkon Jehovai? (6-8)

   • Drejtësi, besnikëri, modesti (8)

  • Faji dhe ndëshkimi i Izraelit (9-16)

 • 7

  • Gjendja e keqe morale e Izraelit (1-6)

   • Armiqtë e njeriut janë ata të shtëpisë së tij (6)

  • ‘Do të pres me durim’ (7)

  • Shfajësohet populli i Perëndisë (8-13)

  • Mikea lutet dhe lëvdon Perëndinë (14-20)

   • Përgjigjja e Jehovait (15-17)

   • ‘Cili Perëndi është si Jehovai?’ (18)