Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Libri i Malakisë

Kapitujt

1 2 3 4

Përmbajtja

 • 1

  • Dashuria e Jehovait për popullin e tij (1-5)

  • Priftërinjtë paraqitin flijime të pavlefshme (6-14)

   • Emri i Perëndisë do të jetë i madh mes kombeve (11)

 • 2

  • Priftërinjtë nuk e mësojnë popullin siç duhet (1-9)

   • Buzët e priftit duhet ta ruajnë njohurinë (7)

  • Populli është fajtor për divorce të padrejta (10-17)

   • «‘Unë e urrej divorcin’,—thotë Jehovai» (16)

 • 3

  • Zotëria i vërtetë vjen për të pastruar tempullin e tij (1-5)

   • Lajmëtari i besëlidhjes (1)

  • Inkurajim për t’u kthyer te Jehovai (6-12)

   • Jehovai nuk ndryshon (6)

   • «Kthehuni tek unë, dhe unë do të kthehem te ju» (7)

   • ‘Sillni gjithë të dhjetat, dhe Jehovai do t’ju derdhë bekime’ (10)

  • I drejti dhe i ligu (13-18)

   • Një libër kujtimi shkruhet para Perëndisë (16)

   • Dallimi mes të drejtit dhe të ligut (18)

 • 4

  • Elija vjen para ditës së Jehovait (1-6)

   • «Do të shkëlqejë dielli i drejtësisë» (2)