Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Libri i Jonait

Kapitujt

1 2 3 4

Përmbajtja

 • 1

  • Jonai përpiqet t’ia mbathë larg Jehovait (1-3)

  • Jehovai shkakton një furtunë të madhe (4-6)

  • Jonai, shkaku i telasheve (7-13)

  • Jonain e hedhin në detin e stuhishëm (14-16)

  • Jonain e gëlltit një peshk i stërmadh (17)

 • 2

  • Lutja e Jonait në barkun e peshkut (1-9)

  • Peshku e vjell Jonain në tokë të thatë (10)

 • 3

  • Jonai i bindet Perëndisë dhe shkon në Ninevi (1-4)

  • Ninevitët pendohen kur dëgjojnë mesazhin e Jonait (5-9)

  • Perëndia vendos të mos e shkatërrojë Ninevinë (10)

 • 4

  • Jonai nxehet dhe kërkon që të vdesë (1-3)

  • Jehovai i jep Jonait një mësim për mëshirën (4-11)

   • «Mendon se ke të drejtë të nxehesh kaq shumë?» (4)

   • Një mësim me anë të kungullujësit (6-10)