Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Letra e parë drejtuar Timoteut

Kapitujt

1 2 3 4 5 6

Përmbajtja

 • 1

  • Përshëndetje (1, 2)

  • Paralajmërim kundër mësuesve të rremë (3-11)

  • Pavlit i tregohet mirësi e pamerituar (12-16)

  • Mbreti i përjetësisë (17)

  • ‘Vazhdo të bësh luftën e shkëlqyer’ (18-20)

 • 2

  • Lutje për njerëz të çdo lloji (1-7)

   • Një Perëndi, një ndërmjetës (5)

   • Një shpërblesë përkatëse për të gjithë (6)

  • Udhëzime për burrat dhe për gratë (8-15)

   • Stolisuni me modesti (9, 10)

 • 3

  • Kualifikimet për mbikëqyrësit (1-7)

  • Kualifikimet për shërbëtorët e kongregacionit (8-13)

  • Sekreti i shenjtë i përkushtimit ndaj Perëndisë (14-16)

 • 4

  • Paralajmërim kundër mësimeve të demonëve (1-5)

  • Si të jesh shërbëtor i shkëlqyer i Krishtit (6-10)

   • Stërvitja e trupit kundrejt përkushtimit ndaj Perëndisë (8)

  • Kushtoji vëmendje mësimdhënies sate (11-16)

 • 5

  • Si të trajtohen të rinjtë dhe të moshuarit (1, 2)

  • Mbështetje për vejushat (3-16)

   • Të sigurojmë gjërat e nevojshme për familjen (8)

  • Të nderojmë pleqtë e palodhur (17-25)

   • «Pak verë për stomakun» (23)

 • 6

  • Skllevërit t’i nderojnë zotërinjtë e tyre (1, 2)

  • Mësuesit e rremë dhe lakmia për pará (3-10)

  • Udhëzime për një njeri të Perëndisë (11-16)

  • Të pasur në vepra të shkëlqyera (17-19)

  • Ruaje atë që të është besuar (20, 21)